Mezőfalva

2015.09.30. 14:37

Íjászok a Virág tavon: Tíz hektáros területen ideális terepíjász pályát alakítottak ki

Mezőfalva - Vadon élő állatok térben megformázott alakjait kellett változatos terepviszonyok között eltalálni a mezőfalvi Virág tó körül rendezett három dimenziós íjász versenyen.

Horváth László

Az ország távoli vidékeiről is érkezett sportembereknek összesen 24 célt kellett leküzdenie a szeptember 19-én reggel 9 órától délután háromig zajló megmérettetésen. Népes korosztályokban több mint százan versenyeztek.

Virág Csaba főszervező Mezőfalváról, Márta István Kulcsról és Pataki Ferenc Rácalmásról egy csapatban küzdötte le a 24 célt. Fotó: Horváth László

Hazánkban az 1950-es évektől népszerű 3D íjászat a legnehezebbnek tartott íjászati mód. Sokféle terepviszonyból és az előre nem közölt távolságból adódóan az íj tökéletes ismeretét és kiváló távolságbecslést igényel a sportolóktól. A magyar versenyzők a világ élvonalába tartoznak. A múlt hétvégi Virág tavi rendezvényről Virág Csaba a tó egyik tulajdonosa és a verseny fő szervezője beszélt lapunknak:

– A rácalmási Vajk Íjász Szakosztály vezetőivel a tíz hektáros területen közösen hoztuk létre a 3D verseny lehetőséget. Nagyon sok megyéből fogadtunk íjászokat, akik különböző kategóriákban és korosztályokban versenyezhettek. A mostani alkalom kiváló lehetőség az országos versenyek felkészüléséhez is. A jelentkezőket csapatokra osztottuk, melybe a különböző helyről érkező egyesületek, társaságok tagjait sorsoltuk össze. Természetesen a csapatokon belül mindenkinek a kategóriánkénti egyéni teljesítményét rögzítjük – mondta el a versenyről Virág Csaba.

Az első Virág tavi 3D íjász versenyen 25 kategóriában, gyerek, serdülő, ifi, felnőtt és szenior korosztályban adtak át díjakat, 25 arany, 15 ezüst és 10 bronzérmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!