Mezőfalva

2014.11.04. 16:25

Jelmezekkel, bábokkal riogatták a visszajáró lelkeket

Mezőfalva - Pillantsunk vissza a hétvégi ünnepekre: halloween dekorációk és tini diszkó mindenszentek előestéjén a művelődési házban.

Horváth László

Tököt nélkülöző, de remek rendezvény volt, kicsik és nagyok ügyeskedtek a jelmezek előállításában. Kreatív ötletekben ezúttal sem volt hiány a mezőfalvi Kiss Kálmán Művelődési Házban pénteken délután. Halloween estéjén a visszajáró lelkek elriasztására szolgáló bábok, jelmezek és különböző dekorációk készítése adott kellemes kikapcsolódást a rendezvényre ellátogató gyerekek, családok számára. Igaz ugyan, az idei Halloween-partira nem sikerült a jellegzetes faragni való tököt beszerezni, azonban ez cseppet sem szegte kedvét a résztvevőknek. Ötletesnél ötletesebb maszkok, arcfestések, dekorációk kerültek ki az alkalmi művészek keze alól. Közel 50 gyerek és az őket kísérő szülők belefeledkeztek az alkotásba, szinte észre sem vették, mennyire elröpült felettük az idő. Elkészültek a maszkok, utána a kreatív műhely sajátos karaoke-bulivá alakult, ahol minden résztvevő teli torokból énekelhetett a kivetített képekhez illő nótákat, slágereket.

Középen családi munkában Kovácsék: Kovácsné Andrea, Kovács Marcell Zsolt, Kovács Eszter Andrea és a nagymama Kovács Istvánné együtt készítik a halloweenes dekorációt. Fotó: Horváth László

Ijjas Gizella a Kiss Kálmán Művelődési Ház vezetője és művelődésszervezője a pénteki programról elmondta lapunknak: – Sok érdeklődőt vonzott az idei Halloween-parti. Kicsik és nagyok egyaránt megtalálták az őket érdeklő műsorrészletet, programot. A gyerekek közül sokan elhozták családtagjaikat és együtt készítették az esti dekorációkat. A zenés estébe hajló program népszerűségét misem bizonyítja jobban, mint a késői, fél tíz körüli kapuzárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!