Mezőfalva

2015.01.30. 13:40

Jótékonysági bál - nagy sikerrel

Mezőfalva - Nem csak a táncparketten adtak számot az általános iskola diákjai az intézményben folyó, szerteágazó művészetoktatásról.

Horváth László

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány a jövőben is elsődleges feladatának tekinti a mezőfalvi gyerekek támogatását, az oktatás minél magasabb szintű fejlesztését írtuk hétfői számunkban.

Deák Károlytól, a kuratórium elnökétől azt is megtudtuk, hogy az intézményben folyó művészetoktatás komoly eredményekkel hálája meg az adakozók jóságát. A tánc, ének, zene mellett szobrászat és a hozzá kapcsolódó rajz is színesíti az iskolai oktatás palettáját. A különböző versenyeken, kiállításokon elért díjak pedig hűen tükrözik: jó helyre kerülnek a segítő forintok!

A 6-7. évfolyam Négy évszak című kompozíciója is nagy siker volt

Az iskola igazgatója Jaksics Erzsébet örült a bál sikerességének. Minden évben nagy igyekezettel készülnek. Már az aulában megérinthette a látogatót az intézményben folyó oktatás minőségi érzete. A rendezvény koncepciójához igazodva - négy évszak - a művészetet tanuló diákok munkáiból készült kiállítás vezeti be a vendégeket. Rajzok, festmények és egy volt diák, Orosz Ágnes, országos versenyen második helyezést elért keresztszemes hímzéseit bemutató tárlat alapozta meg a jótékonysághoz illő jó hangulatot. A bálon pedig színvonalas produkcióknak tapsolhattak a megjelentek.

Killer Martina és Szalai Bálint szerint eddigi életük egyik legnagyobb élménye volt a keringő

Killer Martina és Szalai Bálint is ott volt a végzős osztályok keringőjében. Élményeikről faggattuk őket a tánc után:

Killer Martina: - Jól vezetett Bálint. Korábban még nem táncoltunk együtt, ennek ellenére összeszokott párként léptünk fel. A tánc végi tapsnagyon jól esett mindenkinek.

Szalai Bálint: - Októbertől készültünk eddigi életünk talán egyik legnagyobb és egyben legizgalmasabb fellépésére. Partnert magasság szerint választottak a fiúk. Nem volt furcsa érzés a lányok derekát megfogni. Nagyon jó élmény ilyen sok ember előtt szerepelni!

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány 2014-es bálját az iskolát is érintő tragikus novemberi baleset miatt januárban rendezték. Legközelebb februárban a szülői munkaközösség bálján láthatjuk a keringőző diákokat.

 

 

Címkék#Mezőfalva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!