Mezőfalva

2013.06.10. 11:56

Kirepültek a kis katicák a Tündérkert Óvodából

Mezőfalva - Két csoport óvodás ballagott el péntek délután a Tündérkert Óvodából.

Körmendi Erzsébet

Sok éve hagyomány, hogy a nagycsoportosok évzáróján szülőkkel, nagyszülőkkel, rokonokkal telik meg az óvoda udvara. Negyvenhárom leendő elsős vett búcsút a védelmet, biztonságos gyermekéveket nyújtó óvodától. Egy visszahozhatatlan kor zárult le életükben, melyről nagyobb korukban a felnőttek elbeszélése alapján fognak majd képet kapni. De most még nem ez jár a kicsi fejükben, hanem az, hogy szépen elmondják a búcsúzószót.

A Katica és a Csigabiga csoport tagjai engedték el az idén a távozókat jelképező lufikat. A ballagás végén Kondor Lászlóné óvodavezetőt kérdeztük az elmúlt évről és a folytatásról, mivel nem indul újra a vezetői állásért. - Az elmúlt egy év elég mozgalmas volt óvodánkban. Az ünnepek és a jeles napok szinte minden hónapot kitöltöttek. Ősszel kezdtük a szürettel, majd következett az óvodánk születésnapja. Nagy élmény és siker volt csoportjainknak a karácsonyi ünnepkör, de legalább ilyen izgalommal készültünk a tavaszi kiszézésre, farsangra, húsvétozásra - mondta az óvodavezető.

Az eszközellátása szerencsére biztosított az intézménynek. Pályázatokkal és a szülői munkaközösség segítségével sikerült több mozgásfejlesztő eszközt beszerezni. Két nyugdíjba vonuló kollégától búcsúznak: Kiss Lászlóné óvónő és Német Ferencné dajka helyére várnak új munkatársakat. Ősszel továbbra is hat csoporttal szeretnének indulni, melyhez a szakmai és a tárgyi feltételek is megvannak. - Több mint harminc éve vagyok a pályán, eddig mindig a gyerekekkel foglalkoztam. Az öt év vezetői munka során rengeteg volt az adminisztráció, és borzasztóan hiányoztak a gyerekek, holott nekem rájuk van szükségem. Vágyom vissza csoportba, ott szeretnék az óvodásokkal foglalkozni a jövőben - hangsúlyozta Kondor Lászlóné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!