Mezőfalva

2015.07.07. 13:18

Kisújfalura látogattak a mezőfalviak

Mezőfalva - Alig csendesedtek el a Mezőfalvi Vigasságok, máris útra keltek a mezőfalviak.

Horváth László

Az elmúlt hétvégén a kisújfalusi testvértelepülésen jártak népes küldöttséggel, ahol más nemzetek delegációival együtt Parasztolimpián mérték össze tudásukat, erejüket, ügyességüket. A víg vetélkedők mellett barátságokkal és beszélgetésekkel erősítették a többéves kapcsolatokat.

Még jó, hogy a rekkenő hőségben a pusztaolimpia hivatalos versenyszáma volt a sörivó verseny is. A kép jobb oldalán fehér pólóban a mezőfalvi Remsei Tamás vitézkedik a korsóval (Fotó: Bán Balázs)

A viszontlátogatás nem újkeletű dolog a résztvevő falvak történetében. Sokéves hagyomány elevenedett meg újra a szlovákiai kisújfalusi falunapon. Cseh, szlovák, magyar, és szerb községekből érkezett vendégek között Mezőfalva is szép számmal képviseltette magát. A rendezvényről Márok Csaba polgármester tájékoztatta lapunkat.

- Az évek során kapcsolatunknak fontos részévé vált a civil szervezetek találkozása, amelynek előfutáraként a mezőfalvi motorosok már csütörtökön útra keltek, mintegy előhírnökként jelezve, szombaton érkezik a fő sereg . Határtalan barátsággal és szívélyes örömmel fogadtak mindenkit. A remek hangulatú és kiválóan megszervezett vetélkedőn - köszönhetően a mezőfalvi motorosoknak - a második helyezést sikerült megszerezni. Igazából azonban nem is az elért helyezés a lényeg, hanem azok a már kialakult, vagy éppen alakulóban lévő kapcsolatok, amelyek a közös részvétellel erősítették a népek, nemzetek barátságát. A búcsúzáskor szinte mindenkiben felmerült, ne csak a hivatalos évenkénti falunapokon találkozzunk, hanem például az augusztus 20-ai ünnepségen, szüreti bálokon vagy más rendezvényeken. Szerencsére a községek közötti távolság nem gördít leküzdhetetlen akadályt az igények elé, így várhatóan további jeles napok szaporítják a közös együttlétek alkalmait - fejezte ki reményét Márok Csaba Mezőfalva polgármestere.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!