Mezőfalva

2014.10.24. 15:55

Közel száz pedagógus cserélt tapasztalatokat

Mezőfalva - A horizontális tanulás jegyében szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Tankerület pedagógusainak a mezőfalvi Petőfi Sándor általános iskolában.

Horváth László

Közel száz pedagógus ismerkedett egymás módszereivel, jó gyakorlataival saját módszereinek jobbítása, az együttműködés lehetőségeinek felkutatása jegyében.

Az esemény ezúttal is fontos kiegészítője az intézményekben folyó szakmai munkák megismerésének. A Dunaújvárosi Tankerület iskolai vezetőinek és pedagógusainak rendezett konferencián érdekes és gazdag tapasztalatokkal bővült a látókör, melyből majd az otthoni kollégák is profitálhatnak.

A Mezőfalvai Petőfi Sándor Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Alapfokú Művészeti Iskola az Educatio Társadalmi Szolgáltató Non-profit Kft.-vel közösen, Sokszínű pedagógia a Dunaújvárosi Tankerületben címmel október 22-én megrendezett konferenciát kiemelt projekt keretében valósították meg, melynek célja a XXI. századi közoktatás fejlesztése. A mezőfalvi iskola, mint az ország 48 minősített referencia intézményének egyike adott otthont a rendezvénynek.

Bemutató óra az Petőfi iskola 1.b osztályában Balláné Spitz Mariann vezetésével

A délelőtt elhangzott előadásokon és az ezekhez kapcsolódó délutáni műhelymunkák során elméleti felvetések és gyakorlati megoldási lehetőségek egyaránt megjelentek. A konferencia lehetőséget biztosított az intézményi jó gyakorlatok és módszerek változatos kínálati rendszerének megismerésére, továbbá segítséget nyújtott ahhoz, hogy a résztvevő intézmények betekintést kapjanak a tankerület néhány iskolájának szakmai munkájába.

A szervezők legnagyobb örömére, a rendezvény sikeresen járult hozzá a tudásmegosztás és a horizontális tanulás jegyében a közoktatás modernizációjához.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!