Mezőfalva

2016.12.20. 17:30

Kórusok daloltak az idősotthonok lakóinak

Mezőfalva/Nagyvenyim - Van az életben olyan pillanat, amikor egy jó szó, egy kedves mosoly, egy pillanatnyi odafigyelés többet ér ezer nagy ajándéknál.

Horváth László

A karácsony közeledtével az egyedül maradt, vagy otthonuktól távol került emberek, közösségek környezetében különösen érvényes a felvezető gondolat. Ezért is érzik fontosnak a városkörnyéki énekkarok, dalkörök, hogy időseket gondozó otthonokba csempésszenek egy kis ünnepi hangulatot fellépéseikkel.

A mezőfalvi Cordastella Nyugdíjas Otthonban a Mezőfalvi Nőikar énekelt karácsonyi dalokat Fotó: Horváth László

Múlt héten a Mezőfalvi Nőikar látogatott el a Cordastella Nyugdíjas Otthonba, ahol dallal, énekkel szereztek kellemes perceket az otthon már nagyon idős lakóinak. Ezen a héten, hétfőn délután a Nagyvenyimi Aranydaru Nyugdíjas Klub Dalköre kereste fel a községben működő Szent Ferenc Szegénygondozó Nővérek Szeretetotthonát.

A nagyvenyimi otthon lakóinál az Aranydaru Dalkör énekelt Fotó: Horváth László

Negyvenhat idős, ápolást igénylő lakónak szereztek örömteli pillanatokat az előadott karácsonyi és egyházi énekekkel. A program végén közös vendéglátás és beszélgetés zárta a délutánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!