Mezőfalva

2013.11.26. 16:45

Közös, önkéntes munkával

Mezőfalva - A Hankook tizenkét kreatív ötletet tartalmazó, kétmilliós költségvetésű programjában a mezőfalvi tűzoltószertár is megújult.

Horváth László

Hankookos dolgozók, mezőfalvi önkéntes tűzoltók, Mezőfalva polgármestere Márok Csaba és a hátsó sorban Orosz Csaba dunaújvárosi tűzoltóparancsnok a szertárfelújítás utáni átadón

Az éves értékeléssel egybekötött, hétvégi szertáravatón nem csak a megújult létesítményért végzett munka kapott elismerést, hanem az árvízi mentésben kiemelkedő helytállásért is köszöntöttek önkénteseket, civileket. A szertár felújítása a mezőfalvi Hankook dolgozók pályázatának köszönhetően valósult meg: aljzatbetonozás, szertárajtó szigetelés, oldalfalak festése, csempézés, villanyszerelési munkák, lámpák, kapcsolók beépítése. A kivitelezésben az anyagok értéke mellett a közös munka is lendítette a sikerességet.

Az önkéntesek támogatásának fontosságáról megkérdeztük Orosz Csaba tűzoltó alezredest, a dunaújvárosi hivatásos parancsnokság vezetőjét: Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a megyei igazgatóság szorgalmazására kiemelt figyelmet kell fordítanunk az önkéntes egyesületekre, hiszen nagy segítséget jelent a létük. Éppen ezért rendkívül kellemes meglepetésként ért minket, mikor kiderült, a mezőfalviakat egy ilyen nagy gyár támogatja. Öröm volt látni, hogy mennyire összefog a csapat, több családban az asszonyok maguk is önkéntes tűzoltók. Az önkéntesek munkája igen fontos nekünk. hiszen nagy helyismerettel rendelkeznek. Sokszor előbb ott voltak a helyszínen, mint mi. Az nem biztos, hogy minden esetben alkalmasak a tüzet eloltani, de érkezésünkig alapvezetéket tudnak szerelni, illetve a tűz terjedését jó eséllyel meg tudják akadályozni. Ez már óriási dolog! A kis falvakban nagyon fontosak ezek a szervezetek, hiszen nemcsak a katasztrófahelyzetekben számíthatunk rájuk, de a közösségek életének aktív résztvevői.

 

Címkék#Mezőfalva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!