Mezőfalva

2014.08.26. 16:20

Már nem kell tartani a templom omló vakolatától

Mezőfalva - Már nem kell félni, hogy fejükre esik a vakolat! Egyház és önkormányzat közösen keresik a biztosabb megoldást.

Horváth László

Az égből jön az „áldás", de ezt most nem szeretné senki! Legfőképpen Kristofory Valter plébános nem, aki lapunknak is megmutatta, milyen munkákat kellett elvégezni a balesetek elkerülése érdekében a mezőfalvi templomon.

Az időjárás eróziós munkája veszélyes mértékben kezdte ki a mezőfalvi templom falainak külső vakolatát, az esőzés és a szél és a fagy együttes tevékenysége több ponton meglazította azt. Különösen a főbejárat fölött vált sürgőssé a beavatkozás. Önkormányzati munkások segítségével gyorsan leverték a fellazult vakolatrészeket, hogy az senki fejére ne hulljon. A tennivalók ezzel még nem értek véget. Tovább kell gondolni, hogyan akadályozható meg a templom falán végigfutó villanyhálózat konzoljainak kilazulása. Itt is mutatkoznak már az enyészet jelei. Jó lenne időben megelőzni a bajt – hívta fel a figyelmet a mezőfalvi plébános.

Az égből jön az „áldás”, de ezt most nem szeretné senki! Legfőképpen Kristofory Valter plébános nem, aki lapunknak is megmutatta, milyen munkákat kellett elvégezni a balesetek elkerülése érdekében a mezőfalvi templomon.

Egyelőre a „tűzoltás” megtette hatását, de tovább kell lépni, akár az elektromos kábelek áthelyezésével. Ha a kábelek kifordulnak az iskola és a templom közötti keskeny útra, abból óriási baj is lehet. A templom felújítására korábban elkezdett gyűjtés még nem érte el a tatarozáshoz szükséges mértéket. Lépni azonban mindenképpen szükséges. Az áramszolgáltató, az egyház és az önkormányzat segítségével biztosan találnak megoldást – mondta bizakodva Kristofory Valter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!