Mezőfalva

2015.10.25. 17:38

Mérlegen az eltelt év - Nagyobb közbiztonságot igényelnek a mezőfalviak

Mezőfalva - A választások óta eltelt időszak kötelező beszámolóját tartotta Mezőfalva önkormányzata szerdán délután a Kiss Kálmán Művelődési Ház nagytermében.

Horváth László

A kevés, mintegy 30-40 fő érdeklődő előtt Márok Csaba a község polgármestere ismertette az eddig elért eredményeket, és a várható fejlődési irányokat. A beszámoló utáni kérdésekben nagyobb közbiztonságot, igényesebb közterületi munkákat, és a lakossághoz igazodó patikai nyitva tartást kértek a lakók.

A szokásosnál eltérő módon, a civil szervezetetekkel kezdte falufórum előtti éves beszámolóját Márok Csaba Mezőfalva polgármestere.


Márok Csaba a település polgármestere

- Több egyesületnél is vezetőváltás történt, Új irányítással működik az iskolai szülői munkaközösség, a néptáncosok, a nagycsaládosok és a Sárgarózsa nyugdíjasok is. Az önkormányzat jó kapcsolatokat ápol a társaságokkal, és azok vezetői is ebbe az irányba haladnak - hangzott el a felvezetőben. Jó kezdeményezésként indult az iskolában a Gazda-kör disznóvágása. Az tervek szerint az idén újra megrendezik. Szintén jó működésről lehet beszámolni a Cordastella öregek otthona esetében, ahol már normatívára is jogosult az intézmény. Hasonlóan szép eredményekkel prosperál a Makk Marcsi családi napközi.

Kevés érdeklődő előtt számolhatott be Mezőfalva eredményeiről
Fotó: Horváth László

Az önkormányzati feladatokat érintve az éppen aktuális járdafelújítások kerültek kiemelésre. A Fehérvári utca páratlan oldala már elkészült. Jelenleg a Kossuth utca és a Váci M. utca környéke van napirenden. Folytatásra lehet számítani az erdők védelme akcióban, amihez kapcsolható a szociális tűzifa program. Az idén hetvenhat köbméter fa áll rendelkezésre, amelyre novemberben lehet igényt benyújtani. Sajnos, a településfejlesztésre beadott pályázatok egyelőre nem realizálhatóak, és nehézségek adódtak az egészségügyi szolgáltatásban is. A II. számú körzeti orvosi helyre keresünk megoldást. A fogorvosi praxisra előszerződést kötöttünk, így biztosítottuk az ellátást - hangsúlyozta Márok Csaba polgármester. Szó volt a megszűnt szőlőhegyi kutyatelepről, a faluban érzékelhető állattartási szaghatásról. Ez utóbbi témában folynak a tárgyalások az érintett vállalkozóval. Lakossági hozzászólásokban a patika nyitvatartásának rendelési idővel történő összehangolását kérte. Szerdán délelőtt nincs nyitva a patika. Délutánra vissza kell menni gyógyszert váltani, és az időseknek ez nagy probléma! Márok Csaba válaszában elmondta, vállalkozásban működik a gyógyszertár, így az önkormányzatnak beleszólása nincs a nyitvatartás megállapításábad, de beszél a problémáról a vezetővel. A felszólalók közül többen említették az őszi idők gyümölcslopásait, főleg a magán, vagy önkormányzati területen végzett dió- és tűzifaszüretet. A kérdésben megfogalmazódott: nagyobb közbiztonságot igényelnek az állampolgárok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!