Mezőfalva

2015.10.27. 13:33

Mesék pizsamában

Mezőfalva - Többéves hagyomány, hogy október tájékán Mese estre várja vissza a Petőfi Sándor Általános Iskola az alsós diákjait.

Horváth László

Az elmúlt mesealkalmakkal hazai írók, meseírók mellett a nemzetközi gyermekirodalomból is szemezgettek a pedagógusok. A mostani esti előadás a klasszikus mesék köré épült.

A diákok közül aki csak tehette visszament szerdán a mezőfalvi iskola Mese estéjére. Már fél hétkor gyülekeztek a nebulók, hogy az osztálytermekben magukra ölthessék az éjszakai pihenés kellékeit. Előkerültek a mamuszok, papucsok, a kedvenc kabalafigurák, és egyéb alvótársak. Naná, hogy a párnacsata sem maradt el! A röpke ráhangolódás után a tornateremben kialakított mesehelyiségbe vonultak a gyerekek, ahol nagyon sok meglepetés várta őket. Volt meseolvasás, dia vetítés, bábjáték, színi előadás és zene, tánc. Pihenésképpen pedig Ági néni teával kínálta a megfáradt lurkókat.

- Csak abból a gyerekből lesz sikeres felnőtt, aki gyerek korában részese lehetett a mesék világának - nyilatkozta Vekerdy Tamás a legutóbbi mezőfalvi előadása alkalmával.

A hagyományossá vált Mese estek remélhetőleg sok petőfis gyereket segít hozzá a felnőtt kor sikerességéhez. A rendezvényt szervező alsós pedagógusokon és az iskolai szülői munkaközösségen nem múlik semmi, ők bőségesen hozzátették a magukét ezen a kellemes estén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!