Mezőfalva

2017.01.17. 14:16

Nagy segítség a hidegben

Mezőfalva - Szabad fogast találhatunk Mezőfalván is: bárki kiteheti a használaton kívüli, megunt kabátját, hogy azzal segítsen másokon.

Horváth László

Így Mezőfalván is találnak meleg ruhát a rászorulók. A segítséghez sokszor elég egy papírdarab, meg egy kerékpártartó, ahova elhelyezhetjük a meleg ruhákat. Messze még a tél vége, elkél a segítség - gondolta egy fiatal lány, aki a mezőfalvi művelődési házzal szemben lakik, és csatlakozni akart a közelmúltban sok településen elindított „Szabadfogas" akcióhoz.

A mezőfalvi Móricz Mercédesz a művelődési háznál alakított ki szabadfogast. Példáját már többen követték Fotó: Horváth László

Utcára állítható fogassal ugyan nem rendelkezett, de ötletesen, a kultúrház előtti kerékpártárolót nevezte ki a jótékony támogatás helyszínéül. A múlt hét kedden kihelyezett papírlap mellett pénteken már több ruhát is találhattunk, melyek számát maga az ötletgazda is gyarapította ottjártunkkor, e-hét hétfőn. Móricz Mercédesz - mert így hívják a fiatal hölgyet - bízik benne, mások is követik akcióját. Példának talán jó lesz a már kirakott meleg holmi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!