Mezőfalva

2014.09.02. 13:40

5 éves lett a Makk Marcsi családi napközi

Mezőfalva - Vannak, akik nem hisznek az álmok megvalósulásában, és vannak, akik erős hittel remélik. Ha utóbbiak összefognak, létrejöhet egy olyan sikertörténet, amit évekkel a megvalósulás után is tovább lehet álmodni.

Horváth László

Juhászné Bokor Brigitta az elején csak magában mert eljátszani a gondolattal: egyszer majd rengeteg gyerek veszi körül saját bölcsődéjében. A mezőfalvi Makk Marcsi családi napközi vezetője pedig olyan ember, aki az álmait meg is valósítja. Társakat keresett a tervekhez, majd belevágtak a tennivalók közepébe. A bölcsődés korúak ellátásának hiánya miatt életre hívott vállalkozás 2009-ben kapott a hatóságoktól zöld lámpát.

Először az igencsak szűkös, de éppen megfelelő József nádor utcai épületben hozták létre a hét gyermek számára elegendő életteret, ám ezt hamar kinőtték. Pályázatok révén 2011-ben új helyre, a Semmelweis utcába költözött az intézmény. Itt már sokkal tágasabb, világosabb szobákban rendezkedhettek be, sószobával, udvarral, fejlesztőeszközökkel és még jobb személyi feltételekkel kezdhettek hozzá új életük alakításába. 2014 őszére már több generáció is kikerült a nevelők keze alól.

Juhászné Bokor Brigitta a családi napközi vezetője köszönti az ötéves szülinapi nyílt nap vendégeit

A pénteki nyílt szülinapi partin minden kíváncsiskodó számára lehetőség adódott a családi napközi életének megismerésére. Hangulatos díszítés mellett közös játékokkal ünnepeltek a napközi gyerekei és a betérő vendégek.

Juhászné Bokor Brigitta jövőbeni terveikről is beszélt lapunknak:

- Sokat fejlődtünk az öt év alatt, környezetünk és technikai felszereltségünk bővülésével szélesedett az ellátási kínálatunk is. Egyre szorosabb a kapcsolatunk az óvodával, amit még tovább szeretnénk erősíteni a szakmai munka összehangolásával. Az álmainkban szerepel a bölcsődévé alkulás, mert akkor a mostaninál sokkal több gyerekkel foglalkozhatnánk.

Ismerve Juhászné Bokor Brigitta viszonyát az elmúlt öt év álmaihoz, okkal gyanítjuk: egyszer ez is valóság lesz .

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!