Mezőfalva

2016.08.02. 19:25

Óvoda: kitört a nyári vakáció

Mezőfalva - Augusztusban zárva lesz a mezőfalvi Tündérkert Óvoda is. Kihasználják a leállást: felújítják a csoportszobákat és az udvart.

Horváth László

A nyár első felében átlagban 15-20 gyerek vette igénybe az óvodai felügyelet lehetőségét - tudtuk meg Kovácsné Huber Zita óvodavezetőtől még az augusztusi bezárás előtt.

Danci Gáborné (elöl) és Kovácsné Huber Zita intézményvezető a kolléganőkkel együtt július végéig vigyázott a gyerekekre Fotó: Horváth László

Sok szülő dolgozik a nyáron, így nehezen tudták megoldani a gyermekelhelyezést. Júniusban és júliusban közel két tucat aprónépre kellett vigyázni. Szabad játékkal, kreatív foglalkozásokkal telt az idő. Pihenni, szabadságolni azonban az óvodában dolgozóknak is kell, így augusztus 1-től 31-ig zárva lesz az intézmény. Szeptemberben a szokásos tisztasági és karbantartási munkák után - amelyhez igénybe vették a közmunkások segítségét is - felfrissült termekkel, felújított udvari játékokkal várják a gyerekeket - ígérte az intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!