Mezőfalva

2014.11.18. 14:15

Remek dunaferres siker a birkózóknál

Mezőfalva - A dunaferresek vezető edzője, ifj. Tombor István is meglepődött, milyen jól szerepeltek a dunaújvárosi fiúk. Kimagasló teljesítmény!

Horváth László

Négy együttes részvételével NB II-es csapatbajnokságnak adott otthont a mezőfalvi iskola tornaterme vasárnap. Vegyes korosztályban a Nemzeti Bajnokság soros fordulójában közel 50 fő állt szőnyegre, köztük 19 Dunaferres. Az öt és fél órás küzdelemben igen látványos és jó hangulatú mérkőzéseket láthattunk, melyek nem nélkülözték az izgalmakban bővelkedő fordulatokat sem. Főleg azok az összecsapások keltették fel a szakmai vezetők és a szurkolók figyelmét, amikor hol az egyik, hol a másik versenyző kerekedett felül ellenfelén. Nem egyszer előfordult, hogy a mérkőzés elején még jobb pontaránnyal vezető sportoló a mérkőzés végét jelentő sípszóra már alul maradt, vagy éppen egy tus áldozata lett. Egy dologban azonban teljesen egyforma teljesítményt nyújtottak a versenyzők: sportszerű birkózásnak lehettünk tanúi.

Az eredményhirdetés után a birkózó bajnokságról Mátyás Gábort, a Dunaferr SE ügyvezető elnökét és ifj. Tombor Istvánt kérdeztük a küzdelemről, eredményről:

- Mezőfalvára mindig szívesen jövünk, mert a körülmények teljesen megfelelnek egy versenyhez. Jelen pillanatban az NB II-es felnőtt bajnokság A csoportjának, négy csapatos küzdelmeit láthattuk. A birkózásban az NB II-ben hat csoportban összesen 23 csapat méri össze tudását az év közbeni fordulókban, és a legjobb együttes mérkőzhet majd az NB I-be való feljutásért az onnan kiesővel. A Duneferr egyelőre a hatos döntőbe jutást célozta meg. Az NB I-be való bekerüléshez egy pár évre még szüksége van a szakosztálynak - vázolta a fejlődési lépcsőket Mátyás Gábor.

Zellei Péter Dunaferr (kék) az első menet végén9:5-re vezettet kertvárosi ellenfelével szemben Szalai Dávidot viszi le tushoz Fotó: Horváth László

- A vártnál jobb eredményt értünk el. Ez különösen nagy érték, mert munka és tanulás mellett versenyeznek a sportolóink. A fiatalokra is nagyon büszkék lehetünk, remekül beilleszkedtek a csapatba. Kiemelném a két Zellei testvért, akik kötött fogásban és szabad fogásban egyaránt minden mérkőzésüket megnyerték, valamint igen kiváló teljesítményt nyújtott az összes meccset hozni tudó Mohácsi László edző. Szabó Róbert pedig a régi időket idéző, látványos mozdulataival tűnt ki a tömegből, és szintén jó eredményekkel hagyta el a szőnyeget - értékelte sikereket ifj. Tombor István vezető edző.

A vasárnapi Mezőfalvi NB II-es birkózás eredményei: 1. Dunaferr 12 pont, 2. Kertváros (BP. 16. ker.) 8 pont, 3. Törökszentmiklós 4 pont, Baja 0 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!