Mezőfalva

2015.01.06. 14:45

Remélik a mezőfalviak, hogy a 2015-ös esztendő sem lesz rosszabb

Mezőfalva - Eseményekben és fejlesztésekben gazdag esztendőt búcsúztattak a mezőfalviak 2014. december 31-én.

Horváth László

Az örömök mellett csalódásból és bánatból is jutott egy cseppnyi. A teljesség igénye nélkül készült összefoglalónkban az elmúlt egy év kiragadott állomásait elevenítjük fel.

Sportfejlesztéssel indult az év. Hétmilliós pályázatból korszerűsödik a mezőfalvi sporttelep és az öltözők adtuk hírül év elején. Mára tisztább, korszerűbb létesítményben készülhetnek a futballisták. A kézilabda rajongóinak is felcsillant a szeme: új szakosztály indult lányok képviseletében. Sajnos az iskola tornaterme nem volt erre alkalmas, így a szép tervek álmok maradtak. Birkózásban viszont nemzetközi és országos versenyeknek is teret adott az intézmény.

Januárban szintén kiemelkedő eseményként írtuk a Budafilter Kft. több száz milliós beruházásnak ünnepélyes alapkőletételét. Bár a csarnok 2014-ben nem készült el, az idő múlásával azért várható a befejezés, mellyel újabb munkahelyek születhetnek.

A csatornarákötés belső szakaszait több helyen a lakók maguk ásták ki. A képen Sóki László és Horváth Norbert dolgozik éppen

Februárban a jég volt az úr! A téli időjárás alaposan próbára tette a közlekedőket. Sajnálatos, többen komoly árat fizettek a figyelmetlenségért. Tél végén, tavasz elején egymást érték a különböző civil és sportrendezvények, valamint indult a közmunkaprogram is. Március közepén átadták a csatornát, kezdődhetett a rákötés!

Áprilisban a kultúra és a politika is főszerephez jutott. Színes programkínálattal indult a József nádor hét. Az országgyűlési választáson pedig az országos átlaghoz hasonló eredmények születtek. A civileknél szögre akasztotta a horgászbotot a Damil Horgász Egyesület. Májusban a kitelepítettek napján és a hónap elején elhunyt címzetes főjegyző Dr. Woth László búcsúztatásán hajtottak fejet az emlékezők. Júniusban ballagások, testvér települési vendégeskedés és vigasságok program indította a vakációt. Augusztus 20-án remek lecsófesztivállal ünnepelt a falu. A nyári pihenő után napelemekkel és újabb térfigyelő kamerákkal gazdagodott a falu. Az Alba Takarékszövetkezetnél viszont sok betétesnek ragadt benn pénze a megszűnés miatt.

A közösségi munka is népszerű volt az elmúlt esztendőben. A képen  az iskola kollektívája a virágosítási akcióban

Szeptemberben hivatalosan is lezárult a csatorna. 4.5 milliárdos összértékű beruházás végére került pont. Októberben az önkormányzati választáson a folytatásra szavaztak a polgárok, csak egy új képviselő került a testületbe. A november szomorúan indult. Mezőfalvi család hunyt el tragikus körülmények között a nagyvenyimi úton, és iskolai kutyaharapás borzolta a közhangulatot. A folytatásban viszont szép sikerről, a néptáncosok bronz minősítéséről szól a hír. Decemberben több helyszínen is ünnepi műsorok adták a hangulatot az adventhez. A falu nagyszabású rendezvénye ezúttal is a Piac téren koronázta meg a mezőfalviak 2014-es esztendejét.

A február hónap első felében elfogadott költségvetésben Márok Csaba polgármester óvatos fejlesztésre, a működés fenntartására és a csatorna második ütemének befejezésére helyezte a legnagyobb hangsúlyt. Az önkormányzat vezetői által meghirdetett közmeghallgatáson a lakosság több kiegészítés mellett mint az utcák rendbetétele egyetértett a célokkal.



Címkék#Mezőfalva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!