Mezőfalva

2014.05.28. 17:20

Önkéntesek gyakorlatoztak - valós körülmények között

Kétszer is kifüstölték Mezőfalván az iskolásokat! Tűzriadóból jelesre vizsgáztak a tanárok és a diákok: két percen belül elhagyták az intézményt!

Horváth László

A helyi önkéntesek igazi körülményeket szimulálva mutattak be mentési és riadóztatási gyakorlatot. A próbák sikerültek.

- Május 16-án, pénteken az iskola pincéjében tartottunk mentési gyakorlatot a Daruszentmiklósi Önkéntes Tűzoltókkal közösen. Az elképzelt szituáció szerint az ott tárolt régi iratok begyulladtak. Egy személy a pincében rekedt. A szituáció életszerűségét a VÉD-SZ Kft-től kölcsönkapott füstgenerátorral fokoztuk. Ténykedésünk a tanítási szünetben először kisebb riadalmat, majd lelkes érdeklődést váltott ki a gyerekekből és a tanárokból, hiszen az egész alsó szint füstben úszott. Tagjaink kettesével hajtották végre a feladatot, harmadik társuk a bejáratnál kötéllel biztosította a pincében lévőket. A kötél segítségével könnyen megtalálható a kifelé vezető út. Veszély esetén jelzést tudnak adni a lent lévők - említette Kaltenecker Miklós helyi tűzoltó.

Izgalmasra sikerült május 22-én az iskola kiürítési gyakorlata is melyről Sudár Mihály számolt be:

- Az igazgatói irodában tűz keletkezett. Természetesen a helyiséget most is telefüstöltük, hogy minél látványosabb és valóságosabb legyen a riadó. A gyakorlat elérte a célját. Mindenki remekül vizsgázott, bár jegyet nem kaptak érte, de egy éles helyzetben akár az életük is múlhat rajta. Jövőre is hasonló módon tesznek próbát éberségből és a gyorsaságból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!