Mezőfalva

2016.04.12. 19:25

Sára, a gólyahölgy is megérkezett már

Mezőfalva – Kezdődhet a tojásrakás! A falubeli emberek árgus szemekkel kémlelik minden nap a fészket. Nagy a boldogság gólyáéknál.

Horváth László

Néhány napja újra teljes a mezőfalvi madárcsalád. Samu, a fészek tulajdonosa több hete csinosítgatta, építgette a majdani közös otthont. Nemrég a mezőfalviak arra lettek figyelmesek, hogy igencsak kelepel a Piac téri villanyoszlop tetején.

Nagy a szerelem a mezőfalvi gólyapár fészkében. Nemrég Sára is megérkezett – kezdődhet a tojásrakás! Fotó: Horváth László

Kisvártatva kiderült, Sára, a tojó megérezése okozta a nagy hangzavart. Kedvenceink azóta közös erővel munkálkodnak az ágas-bogas otthon rendbetételén, hiszen az utódoknak helyet kell készíteni. A gólyák párosodás után általában 3-6 tojást raknak. A költés, amit felváltva végez hím és tojó 33-36 napig tart. Az idén siker lesz-e a mezőfalvi fészek története, az még bizonytalan. A falubeli embereken nem múlik, ők minden nap árgus szemekkel figyelik a gólyacsalád életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!