Mezőfalva

2015.11.10. 14:57

Szemünk fényéért!

Mezőfalva - A milliós nagyságrendet is megközelíti az gyerekeknek évente nyújtott alapítványi segítség. Évről évre százak vesznek részt a jótékonysági rendezvényen.

Horváth László

Pontosan senki sem emlékszik a faluban, hányadik alkalommal rendezik a mezőfalvi összefogás egyik nagy sikerét a Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány bálját. Egyesek szerint ez a szám már a húszat is meghaladta. Azt viszont mindenki tudja, ezen az eseményen részt kell venni, hiszen a legfőbb cél a jótékony támogatás! Deák Károlyt az alapítvány kuratóriumának elnökét kérdeztük a szervezet tevékenységéről.

A művészeti oktatás keretében tanulók műsorral köszöntötték tavaly is az alapítványi bálokon résztvevőket. Középen,  a tánc tanszakosok gyűrűjében Tarr Petra és Reinicz Zsóka népi énekes

- Megalakulásunk óta a helyi oktatás - nevelés színvonalának emelését tűztük ki célul. Az alapítványnál kiemelt figyelmet kap a tehetséggondozáshoz nyújtott segítség. Az iskolai művészetoktatásban megemelkedett térítési díjak olyan terhet rónak a szülők nagy részére, amit csak kevesen engedhetnek meg. Közreműködésünkkel a szűkösebb anyagi háttérrel rendelkezők is részt vehetnek a képzésekben, valamint különböző oktatássegítő eszközök beszerzésénél, kulturális programok támogatásánál is lehet az alapítványra számítani. A díjaink is jelentős támogatási formának számítanak: komoly pénzbeli, tárgyi jutalmakat vehetnek át a legjobban teljesítők, az év diákja, az iskolánk büszkesége, az év pedagógusa. Ösztöndíjaink segítségével pedig olyan kitűnő egyéniségeket is támogatunk, mint Kiss Melinda operaénekes tanuló. A tevékenységünk azonban nem csak az iskolára, óvodára korlátozódik. A könyvtári programok, az idősek kulturális életének színesítése is megtalálható a vállalt feladataink között - hangsúlyozta az alapítvány főbb célkitűzéseit Deák Károly kuratóriumi elnök. Hosszú távon az alapítványok jelentik azt az ellenőrzött, átlátható adakozást, amivel civil szervezetként segíteni lehet a nemes célokat. Magánszemélyek, vállalkozások adakozása mellett fő működési forrásuk a báli jótékonysági felajánlás. A célokról közösen döntenek, ellenszolgáltatás nélkül dolgoznak, ahogy a bál résztvevői is önzetlenül adakoznak. Deák Károly elnök reményei szerint még sok éven át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!