Mezőfalva

2015.12.01. 13:30

Adventi gyertyagyújtás Mezőfalván és Nagyvenyimen is

Mezőfalva, Nagyvenyim – Vasárnap délután több városkörnyéki településen is adventi gyertyagyújtásra várták a községek lakóit.

Horváth László

A Piac tér adott otthont Mezőfalva hagyományos adventi rendezvénysorozatának. Elsőként Nagy Richárd református lelkész osztotta meg adventi gondolatait, majd Kristofory Valter katolikus plébános megáldotta az adventi koszorút. A sokéves tradíciókat követve idén is a Nagycsaládosok Egyesületének versei nyitották az ünnepi műsorok sorát. A folytatásban a mezőfalvi néptáncosok András-napi szokásokat elevenítettek fel vidám népi csúfolódó és tánc formájában. A műsorokat követően Mezőfalva civil szervezeteinek képviselői meggyújtották az első gyertyát. A mezőfalviak vasárnapi programját vendéglátás és adventi vásár zárta.

Mezőfalván a néptáncosok András-napi játékokkal és tánccal szórakoztatták a közönséget az első adventi vasárnap délutánon

Nagyvenyimen már pénteken nagy volt a készülődés. Szintén sokéves hagyományokra támaszkodó szokás szerint idén is az óvónők vezényletével készült a település adventi koszorúja. Vasárnap délután négy órakor az iskola tornatermében az óvodások betlehemes és az óvónők adventi programja vezette fel a gyertyagyújtás ünnepélyes pillanatait. Az aulában kialakított vásárban pedig mindenki találhatott kedves ajándékot, vagy éppen kellemes ízű finomságot. A rendezvény befejező mozzanatában Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere a hivatal melletti Barátságkőnél felállított adventi koszorúnál köszöntötte a megjelenteket. Az ünnepkör kezdetét jelentő gyertyát az óvoda gyerekeinek körében a polgármester asszony gyújtotta meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!