Mezőfalva

2016.07.06. 17:45

Tánctábor: újratöltve

Mezőfalva - Hét elején számoltunk be rövid írásban a mezőfalvi nosztalgia tánctáborról, ahol Wünsch László egykori táncosai hagyományos éves találkozójukat tartották.

Horváth László

Miként alakult ki és milyen is egy ilyen tábor? Erről beszélt lapunknak Feke Judit mezőfalvi táncos, aki a kezdetektől részt vett a táborozásokon:

Az adonyi Sandokan paródia a tábortűzi műsorban nagy siker volt Fotók: Horváth László

- Nyaralásnak indult a Wünsch Duna Menti Táncos Táborok története, de olyan jól sikerült, hogy húsz éven keresztül abba se akartuk hagyni. Laci bácsi jutalomból szedte össze táncosait 1973-ban Szalkszentmártonban, majd egy év kihagyás után ismételt a társaság.

Feke Judit már unokáival táborozik, és nagyon büszke a hagyományokra

- Onnantól kezdve két évtizeden át rendszeresen találkoztunk a nyári szünidőben, és mindig másik település adott otthont a mi nagy családunknak - elevenítette fel a régmúltat Feke Judit. A huszadik után megállt a lendület, mert nagyon nehéz volt előteremteni az anyagiakat és a támogatói háttért. Látható most itt is, mekkora szervezést, munkát, dologi ráfordítást igényel közel háromszáz ember egyhetes életének biztosítása. Tizenhárom év szünetet követően - ami alatt azért sokat találkoztunk a hartai Duna-parton - nosztalgia táncostábor néven indítottuk újra az összejövetelt. Jelenleg a kilencedik alkalomnál tartunk, ahol az unokáktól a nagypapákig bezárólag szinte kivétel nélkül mindenki nagyon jól érezi magát. A régi szép emlékek felelevenítése mellett játékos vetélkedőkkel, sportprogramokkal, táncházakkal, tábortűzi műsorra felkészüléssel és rengeteg bulival telik az idő. A végén pedig gálával, búcsúvacsorával zárjuk a tábort, amelyre támogatóinkat, segítőinket is meghívjuk - mesélt röviden a történetről Feke Judit.

Wünsch László feleségével a gálaműsor színpadán állva úgy köszönt el a táncosoktól, hogy a szeretet akkor domborodik ki, és akkor leszünk boldogok, ha a másik munkáját, teljesítményét tiszteletben tartjuk. Ez a lényege ennek a tábornak - hangsúlyozta a több településen is díszpolgári címet kapott mester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!