Mezőfalva

2015.10.27. 13:33

Őszi papírgyűjtés a mezőfalvi iskolában

Mezőfalva - Újjáalakult a mezőfalvi Petőfi iskolai szülői munkaközössége. Már túl vannak az első sikeres programon, az őszi papírgyűjtésen.

Horváth László

Teljesen új vezetőséggel látott neki a munkának a Petőfi Sándor Iskola Szülői Munkaközössége 2015 őszén. A szeptember 10-én megalakult választmányban Koppányi Péter nyerte el a vezetői tisztet. Az elnökhelyettesi teendőket Hatvani Rácz Brigitta látja el, gazdasági felelősnek Kovácsné Virág Anitát választották. A 33 tagot összefogó szülői munkaközösségben az intézmény valamennyi osztálya két-két szülővel képviselteti magát. A szervezet feladatiról az új vezető tájékoztatta a duol.hu-t.

- Legfőbb célunk az iskola támogatása, különösen a gyerekek anyagi segítése. Az állami szerepvállalás óta az intézmények nehezebb helyzetben vannak, és ezt próbáljuk a magunk eszközeivel jobbá tenni. Természetesen a szülők iskolai költségeinek csökkentését is szemünk előtt tartjuk, így a közös rendezvények, kirándulások forintosított gondjait is igyekszünk vállalható keretek közé szorítani. A tárgyi, anyagi segítésen kívül nagyon fontosnak tartjuk a szülő és iskola közötti jó kapcsolat megőrzését. A többsége tudja, hogy a nevelői munka nemcsak a pedagógusokon múlik, hanem nagyrészt a szülőkön is - fejtette ki véleményét a szülői munkaközösség vezetője.

E tudósítás készítésekor nyolc napirendi pontot tárgyaltak meg a vezetőség tagjai, közöttük szerepeltek a helyi önkormányzattal közös célkitűzések is. A kerékpártároló kialakítása, az udvar teljes lekerítése és szervezeti feladatok megbeszélése adott munkát a szülőképviseletnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!