Mezőfalva

2013.11.26. 17:20

Új vezetője van a Tündérkertnek

Mezőfalva - Új vezetője van a község óvodájának, egy régi mezőfalvi pedagógus személyében: aki örül, hogy hazatér.

Horváth László

Új pedagógust köszönthetnek a mezőfalviak. A hét első napjától a képviselőtestület döntése alapján Pénzesné Szilva Györgyi vette át a Tündérkert Óvoda vezetését. A családilag mezőfalvi kötődésű szakember Székesfehérvárról érkezett a községbe. 32 éves óvónői pályafutás után egy új kihívással próbálkozik az intézményirányítással.

Az első nap végén beszélgettünk az új pedagógussal:

- Mezőfalván töltöttem gyerekkoromat. Középiskolai tanulmányoktól kezdve viszont Székesfehérváron folytatódott az életem. Itt ismertem meg páromat, itt végeztem el az óvónőképzőt. A megyeszékhelyen 32 éves óvónői tevékenység áll a hátam mögött - mondta Pénzesné.

Tíz éve végezte a vezetőképzőt, de a család miatt még nem vállaltam irányítói szerepet. Amikor meglátta a mezőfalvi hirdetést, akkor jött a gondolat, és a szíve is húzta hazafelé.

- Eddig vezetőként még nem dolgoztam, de ez nem azt jelenti, hogy ilyen gyakorlatra nem tettem szert. Szakszervezetisként, illetve más közösségi megbízottként ismerkedtem a törvényekkel és a szakma ügyes-bajos dolgaival. Azért a szívem csücske mindig az óvoda volt, hiszen a családból is a gyereknevelés szeretetét hoztam. Nagymamám a mezőfalvi intézményből ment nyugdíjba dajkaként. Édesanyám szintén itt dolgozott gondozónőként. Nagyon kedvesen és segítőkészen fogadtak.

- Az első nap?

- Egy kicsit kaotikusnak tűnt. Mindjárt az elején belecsöppentem az Alapítványi bál óvodai teendőibe. Nyugodt szigetként képzelem el az intézményt. Van annyi erőm, energiám, ami a Székesfehérvár és Mezőfalva közötti távolságot naponta át tudja hidalni.

 

Címkék#Mezőfalva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!