Mezőfalva

2015.08.25. 13:20

Nem csak szép, biztonságos is lesz a forgalmas járda Mezőfalván

Mezőfalva - Sokan örülnek a javításnak, de vannak, akik kritikával illették a munkát, munkatempót, munkavédelmet. Utánajártunk, helytállóak-e az észrevételek?

Horváth László

Még az augusztusi rekkenő hőségben készült tudósításunk idején többen is dolgoztak a Piac téri szolgáltató ház és a Fehérvári utca első buszmegállója közötti szakaszon. Fárasztó és izzasztó volt a munka, de szépen haladt. Minden reggel újabb és újabb méterekkel bővült a felújított rész. A hajnali műszakba járóktól csak annyi hangzik el néha álmos mormogás közepette: már éppen ideje volt! A munkálatokról Márok Csaba Mezőfalva polgármesterét kérdeztük:

- A Fehérvári utca régen készült gyalogjárdáját tesszük rendbe. A szolgáltatóháztól a település határa felé indulva a páros oldalon kezdődött a munka. A régi, törött darabokat felszedjük és helyükre új, a nagylóki önkormányzattól vásárolt járdalapokat rakunk. Közmunkásaink szakszerűen leterített folyami homokágyba helyezik a köveket, a megfelelő szintezéssel ellátva. Természetesen a használható, még ép lapokat a költséghatékonyság érdekében visszadolgozzuk. A felújítást egészen az utca végéig folytatjuk. A kapubejárók rendbetételéről és visszaállításáról minden érintett lakóval egyeztetünk - vázolta a felújítás menetét Márok Csaba.

A kormányhivatal munkavédelmi ellenőrzése során megállapították, hogy a közmunkások munkavédelmi szempontból ellátottak, az ivóvíz és a pihenőidő biztosított számukra...

- A kritikai megjegyzéseket illetően győződjön meg mindenki a saját szemével az ott folyó tevékenységről. Fontos, hogy a buszmegállók területein biztonságos közlekedést garantálhassunk. A forgalmas környék lakói egyenes, szép és síkfelületű járdát kapnak. A kormányhivatal részéről a közelmúltban munkavédelmi ellenőrzésen is átesett az önkormányzat. A vizsgálat megállapította, hogy a közmunkások munkavédelmi szempontból ellátottak. Víz, pihenő biztosított a számukra. Ezeken kívül az utcák közkifolyóiból friss, jó minőségű, hideg vízből vételezhetnek, vagy akár mosakodhatnak is. Lehet, hogy haladhatna jobban is a munka, de ilyen embert próbáló időben a közmunkásoktól ez is szép eredmény. A kritikusok pedig bátran odaállhatnak melléjük dolgozni, és akkor talán más lesz a véleményük - hívta fel bírálók figyelmét Mezőfalva polgármestere.

A járdafelújítás mellett a belterületi utak kátyúzása is megkezdődött. A település több utcájában színes festékkel jelölték a legjobban elhasználódott aszfaltrészeket. Hamarosan eltűnnek a mélyebb gödrök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!