Mezőfalva

2014.11.27. 18:30

Van már alpolgármester Mezőfalván, Molnárné Troppert Mária személyében

Mezőfalva - A szerdai testületi ülésen sarkalatos kérdést zártak le a képviselők: megválasztották a falu alpolgármesterét.

Horváth László

Hét érvényes szavazatból, öt igennel és két nemmel a FIDESZ színeiben képviselőséget nyert általános iskolai tanító, nemzetiségi német nyelvtanár Molnárné Troppert Mária kapott bizalmat az alpolgármesteri feladatok elvégzésére. A kialakult helyzet nyomán megváltozott az Egészségügyi és Szociális Bizottság összetétele, Molnárné helyére a pénzügyi bizottságból a jobbikos Kovács István került, őt pedig Cseke Ottó volt alpolgármester váltotta.

Márok Csaba polgármestert arról kérdeztük, miért javasolt mást az első, sikertelen választás után, netán elégedetlen lett volna a korábbi alpolgármester munkájával?

- Erről nincs szó, semmilyen személyes vagy szakmai indok nincs a háttérben. Az előző választáskor, amikor a bizottsági helyek elosztása is megtörtént, mindenkinek tisztában kellett lennie azzal, hogy ez alapján kit fogok jelölni alpolgármesternek. A kialakult helyzet miatt kellett átgondolni a javaslatot, a település működésének szempontjából, hogy legyen aláírásra jogosult, a polgármestert helyettesíteni tudó alpolgármestere a falunak - indokolt Márok Csaba.

- Tizenhat éve, 1998 óta veszek részt az önkormányzati munkában, mint német kisebbségi elnök, illetve képviselő. 2006-tól önkormányzati képviselőként is számíthatott rám a közösség. A közélet most már az életem részévé vált. Talán elég nagy tapasztalattal rendelkezem, és most úgy alakult a helyzet, hogy a testületből négyen rám gondoltak. Mint faluszerte ismert személyiség ebben a pozícióban el tudom látni a feladatokat. A döntésre felkészültem. Bennem is felmerült, az iskolai munka mellett milyen módon felelhetek meg az elvárásoknak? A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ hozzájárulásával, valamint az iskola vezetésének nagyon pozitív hozzáállásával igyekszünk közös erővel megtalálni az optimális megoldásokat, hogy az iskolai órák és az önkormányzati teendők se maradjanak el - ismertette elképzeléseit a frissen megszavazott alpolgármester asszony.

Címkék#Mezőfalva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!