Mezőfalva

2014.07.15. 13:00

Zumbamaraton nagy sikerrel Mezőfalván

Mezőfalva - A helyi Fitt Klub, valamint a dunaújvárosi és balatonboglári zumbások, mintegy negyvenen szállták meg az iskola tornatermét, s tartottak remek bemutatót a közelmúltban.

Horváth László

A táncos alakjavító rendezvényen lányok, asszonyok hozták a legjobb formájukat. Tánc, zene és nőies idomok mellett remek hangulatú eseményen égették kalóriákat.

Móriczné Csapó Nóra, a helyi Fitt Klub vezetője, a rendezvény fő szervezője a parti előtt munkatársunknak elmondta, hogy a rendezők, segítők már fél kettőtől díszítették a termet, szerelték a hangosítást. Három órakor indult az első mozgásblokk, majd 16 órától különlegességként a Max Pain formáció fellépése színesítette a rendezvényt A szünet után újra közös munka következett, végül pedig a két és fél órás Zumba-maraton lezárásaként a tombolasorsoláson gazdára talált két-két Flabelos, Zumba és Gymstick bérlet, pizzák, ajándékcsomagok, borok, pezsgők, ajándéktárgyak és gyümölcskosarak. Ezen kívül egy kis büféasztal is váta a frissülni vágyókat diétás sütivel, gyümölccsel, innivalóval!

Közel negyvenen égették a kalóriát a legutóbbi zumbapartin. A képen középen az egyetlen férfi, Szerecz Róbert, mellette jobbról a Balatonboglárról érkezett Harmath Emília és Móriczné Csapó Nóra (Fotó: Horváth László)

Természetesen megkérdeztük az új divatról a zumba nagymesterét, Szerecz Róbertet is, aki 2011-ben végezte el a zumbaoktató képzést Budapesten. Fő foglakozása moderntánc-pedagógus a dunaújvárosi Gárdonyi iskolában.

- A zumba oktatás mint hobbi kapcsolódik az alaptevékenységhez. Ez a fajta táncos mozgás nagyon sok feszültségtől szabadítja meg az embert, és nem utolsó sorban a boldogsághormonokat is serkenti. Szintén említésre érdemes, hogy az egy órás tréning alatt 6-800 kalóriát is elégethetünk. Természetesen ehhez hozzákapcsolódik a remek hangulat, amelyben minden ittlévőnek része van, és ezt tovább is tudjuk fokozni. A lányok mozgásán már látható az összeszokottság, ami a más zumbaklubokkal ápolt jó kapcsolat eredménye, ahol szervezett keretek között látogatjuk egymás rendezvényeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!