Nagykarácsony

2014.04.23. 11:50

Alapítvány a község gyermekei érdekében

Nagykarácsony - Huszonegy évvel ezelőtt a Vörösmarty Mihály Általános iskola gyermekeinek segítésére létrehozták a Nagykarácsony Jövője: Az egészséges és Kulturált Gyermekekért Alapítványt.

Rankasz Brigitta

A legfontosabb cél, hogy a nagykarácsonyi iskolában segítsék a tehetséges gyermekeket, támogassák a kreatív képességek kibontakoztatását és mindenben segítséget nyújtsanak az intézménynek, ami jó a diákoknak, de a szűkös anyagi keretek határt szabnak a megvalósításukhoz.

Az alapítvány kuratóriumi tagjai 1993 óta töretlen, kitartó munkát végeznek. Szorgalmasan gyűjtötték a bevételeket, papír- és vasgyűjtést is szerveztek, segítettek az iskolai ünnepélyek, rendezvények szervezésében, tanév végén ajándékoztak a jó bizonyítványért. Volt olyan év, hogy az adók egy százalékából ötszázezer forintot kaptak.

Besenyei János igazgató, Vargáné Frész Brigitta, Magyariné Horváth Katalin, Kovács Zoltánné, Horváth Csaba az alapítvány kuratóriumának tagjai

Került a pénzekből varrógép, térkép, számítógép, szemléltető eszköz, fejlesztő játék és sok más. Hozzájárultak az iskolai táborozások költségeihez, kirándulásokhoz, támogattak színházlátogatásokat. Besenyei János igazgató szerint sokszor szorulnak az alapítvány segítségére, bizony néha szinte lehetetlennek tűnő gondok megoldásában segítenek, rugalmasan, gyorsan teszik.

Legnagyobb összeget tavaly a mosdók felújítására fordították, a projektet az önkormányzattal közösen valósították meg.

A jelenlegi kuratórium is sok társadalmi munkát végez a helyi gyermekekért. Magyariné Horváth Katalin, Vargáné Frész Brigitta, Kovács Zoltánné, Szabó Károly és a pedagógusok képviseletében Horváth Csaba lelkes, fiatal gárda. Az idén ők szervezték nemrég a jótékonysági bált, mely ismét ragyogóan sikerült. Örömmel mondják, rengetegen támogatták az estet, más városokból, településekről is, s mint mindig, most is sokat köszönhetnek a helyieknek is. A jótékonysági bált a kuratórium elnöke, Katalin nyitotta meg. Ezután a helyi alsós diákok lakodalmas jelenetét és a felsős diákok fellépését láthatták a megjelentek. Dr. Nagy Viktor a Rácalmási Barina Néptáncegyüttest hozta el meglepetésként. Majd Szávolovics Gabriella nótaénekes dalait hallgatták a részt vevők. A finom vacsora és a jó hangulatú , hajnalig tartó tánc ismét egy emlékezetes esemény lesz a falu életében.

A községben tudják, hogy a jelenlegi kuratóriumi tagok sokat köszönhetnek az elődeiknek, a szülőknek, támogatóknak, a műsoron fellépőknek, hiszen az eddigi 21 év töretlen, sikeres munka is csak a közösség szoros összefogásával valósulhatott meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!