Nagykarácsony

2014.11.30. 20:15

Mikulás-nap Nagykarácsonyban

Nagykarácsony - Üdvözült gyerekarcok, boldog szülők, egésznapos műsorkavalkád: Karácsonyfalván jártunk.

Pekarek János

Nagykarácsonyban valóban nagy, karácsonyi előkészületek zajlanak: például már a Mikulásnap, azaz december 6-a alkalmából is. A Mikulásház udvarában felállított fűtött, fehér sátorban az ünnepségsorozat első napján, vagyis Mikulásfalva feltárulásának ünnepén a gyerekek és felnőttek körében egyaránt és megérdemelten népszerű Alma együttes adott nagyszerű koncertet. A faluban enélkül is óriási volt a forgalom Advent első vasárnapján: a különböző színtereken sokszázfős gyerekcsoportok váltották egymást.

Az Alma együttest pedig politikusok és postások követték. Müller Miklós, Nagykarácsony polgármestere, Varga Gábor országgyűlési képviselő, Molnár Krisztián, a Fejér megyei közgyűlés elnöke és Sárközy Ágnes, a Magyar Posta filatéliai igazgatója nyitotta meg az adventi ünnepséget a posta különleges karácsonyi bélyegeinek bemutatójával és az elsőnapi bélyegzők alkalmazásával.

Müller Miklós emlékeztetett arra, hogy a község elnevezése a kun elődök Karácsonyszállásának nevéből származik. Varga Gábor felidézte: huszonöt éve a Szeretetposta intézményéből indult a nagykarácsonyi rendezvénysorozat. Sárközy Ágnes bejelentette: a 25 éves rendezvénysorozat alkalmi bélyegzői idén hetente változó motívumokkal jelentkeznek. Az idei bélyeg alkotói Matéz Barnabás és Hajdú József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!