Nagykarácsony

2014.11.28. 15:40

Elkezdődött az Almát minden mikuláscsomagba! akció

Nagykarácsony - A mesés fesztivál számos érdekességgel vár mindenkit. Az első adventi hétvége a testi-lelki megújulás témakörét öleli fel.

Körmendi Erzsébet

A Monó manók ismét szórakoztatják a gyerekeket a játszóházban

Az Almát minden Mikuláscsomagba! akcióhoz való kapcsolódásunkkal gondolunk az egészségre, a Magyar Posta ünnepi bélyegének bemutatójával a szeretteinknek küldendő jókívánságokra, a Megyék Karácsonyfáján felcsillanó első fényekkel és a Mikulás által meggyújtott első adventi gyertyával pedig az ünnep közeledtére hívják fel a figyelmet. Az ünnepi eseményre a szervezők csaknem ezer főt várnak, akik részt vesznek az ALMA együttes vidám koncertjén (10.30 és 13.30 órakor) és a Mikulásfalván ezzel párhuzamosan zajló programokon, így ellátogatnak a Mikulásházba, a Falusi Élet Kertjébe, a Játszóházba vagy akár az adventi vásárra.

Ezen a napon 12 órakor lesz a már hagyományos ünnepi adventi gyertyagyújtás, a Magyar Posta ünnepi bélyegének bemutatójára, a Megyék Karácsonyfája program megnyitása és az Ezerkert Program Almát minden Mikuláscsomagba! akciójának bejelentése.

Az ünnepélyes gyertyagyújtást követően indul útjára a Téli Alma Napok. Az egész decemberben tartó, az alma fogyasztását népszerűsítő országos programsorozat egyik központi helyszíne Mikulásfalva lesz. Nagykarácsonyban a következő néhány hétben összesen 10 ezer darab almát osztanak szét az Almát minden mikuláscsomagba akció keretében, így a rendezvényre látogató gyerekek ajándékcsomagjába biztosan kerül a vitaminban gazdag, értékes hatóanyagokat tartalmazó gyümölcsből. - Bízunk benne, hogy sokan követik majd a Mikulás példáját, és gondoskodnak róla, hogy az ünnepi asztalra és az ajándékcsomagokba minél több gyümölcs, főként Magyarországon termett alma is kerüljön - mondta Keresztes György, az Ezerkert Program projektmenedzsere.

A Nagykarácsonyba látogatók az első adventi vasárnaptól helyezhetik el díszeiket a Megyék Karácsonyfája fenyőin. Díszítsünk együtt!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!