Nagykarácsony

2014.12.17. 18:30

Az udvaron díszítik fel a fenyőt az ovisok

Nagykarácsony - Különlegesen izgalmas a karácsony előtti időszak a kisgyermek életében. A mai rohanó világban a családoknál már a vásárlási láz tölti meg sokszor ezt az időszakot, néhány közös adventi programmal színesítve.

Rankasz Brigitta

A szülők, nagyszülők rohannak, dolgoznak, kényszer szülte karácsonyvárás ez, senkinek sem jó, de nem a magunk szabta értékrend szerint élünk, sajnos. Éppen ezért hatalmas szeletet kap az ünnepi előkészületek hangulatában, a gyermeki lélek felkészítésében az óvodai és az iskolai tevékenységek köre.

Németh Csaba, Nagy Hanna, Tóth Olivér, Máté Mérei Lilien, Tóth Szimonetta, Schujer Enikő, Horváth Gábor, Németh Csaba, Horváth Kinga, Horváth Noémi, Pető Eszter, Pető Vanessza, Kelemen Zsófia, Kohl Domán, Csontos Linett, Tóth Karina, Takács Mária óvó néni, Mészáros Zoltánné óvó néni, Bencze Lászlóné dajka és a néhány szülő

Nagykarácsonyon, az Örökzöld Óvodában is már évek óta meghitt programsorozattal készülnek a szeretet ünnepére. Az idén az advent részeként az Életkertben töltöttek a gyerekek egy délelőttöt. Simogattak szarvasokat, barikat. Mézeskalácsot sütöttek közösen, s a népszokásokkal ismerkedtek a kukoricacsűrben.

A környezetbarát szemléletmód jegyében már az ötödik kis fenyőt ültetik el az udvarban december tizenkilencedikén. Kinti fenyőt díszítenek fel természetes anyagokkal, madárkaláccsal, szénacsillaggal, szalmaangyallal, nyírfakérges betlehemmel. Természetesen az intézményben is jár majd a Jézuska, hiszen az ünnepi ebéd a díszített asztalra kerül majd, s játékokból sem lesz hiány. Harmincegy kisgyermeknek szereznek ebben a családias óvodában örömet holnap délelőtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!