Nagykarácsony

2013.12.11. 17:30

Fejér megye fájánál az előszállási iskolások

Nagykarácsony-Előszállás - Mikulásfalvára látogatottak az előszállási iskolások: sok élménnyel gazdagodtak.

Rankasz Brigitta

Az Árpád Fejedelem Általános iskola második osztálya feltérképezte a múlt héten Nagykarácsony látnivalóit.

A szomszéd településen izgalmas délelőttöt tölthettek el a kicsik. Rengeteg lehetőség nyílik ott az idén, mely egy csodálatos kirándulás lehet akár a családoknak is.

Nagyon jó dolog, hogy a kültéri Betlehem is látogatható. Az élethű alakokat már ismerik a diákok József Attila Betlehemi királyok című verséből, így ez olvasás órán jó hivatkozási alap lesz. Az elöljárói udvarban a gyermekek izgatottan nézték végig, melyik megye karácsonyfáján van a legtöbb s legszebb dísz, hiszen az ide látogatók öltöztetik fel a fákat. Ők is elhelyezték Fejér megye fáján az emléktárgyaikat: ha folytatódik a hagyomány, talán egyszer majd a saját gyermekükkel nézhetik meg ezeket. Izgalmas volt megsimogatni az Életkertben a nyuszit, etetni ott a barikat, és fújtatóval tüzet éleszteni a kovácsnál.

Majd a Szeretetpostán feladták a képeslapot haza, szüleiknek: a speciális bélyegzővel ellátott lapot ők írták meg, előző nap, írás órán. Legemlékezetesebb számukra a csőszkunyhó és a kukucskáló János bácsi bábu maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!