Nagykarácsony

2014.05.21. 19:20

VW-s márkatársak találkoztak Nagykarácsonyban

Nagykarácsony - A település másodszor adott otthont a Volskwagen típusú gépjárművel rendelkező autósok találkozójának.

Rankasz Brigitta

A szervezők a tavalyi évben ígéretet tettek arra, hogy a településen 2014-ben is vendégül látják a márka kedvelőit. Magyariné Horváth Katalin, Magyari Norbert és Horváth Tibor elmondták, azért hozták létre az eseményt, mert hiányzott a régi Trabant találkozók baráti hangulata.

A múlt héten hazánk felelett tomboló ciklon, Yvette keze az idén ide is elért, így a péntek esti rendezvényt elmosta az eső, de szerencsére a szervezők nem adták fel. Szombaton az időjárás már kegyes volt a résztvevőkhöz. Közel nyolcvan autós érkezett a nagykarácsonyi sportpályára.

Program volt bőven, a büfésátor is megtelt, hatalmas eszmecserék zajlottak.

Az ország minden részéről érkeztek a márka szerelmesei, Üllőről, Kunszentmártonról, Tápóbicskéről is sokan elautóztak Nagykarácsonyba.

Terelmes Lászlóné ötvenkét éves dajka, Soltról érkezett és lapunknak elmondta, második autója már ez a Golf, hét éve jár vele a környék eseményeire fiával.

Autójában gyönyörű rend van mindig. Tanácsolja a hasonló korúaknak, hogy bátran menjenek fiatalok közé, hiszen a közösségi élet nem korfüggő, őt is nagy szeretettel fogadták. Úgy gondolja, a márkafüggőkre a hűség jellemző a legjobban.

A legfiatalabb résztvevő, Terner István keresztfia Barnabás, ők Dunaföldvárról jöttek a 31 szinte érintetlen kedvenccel .

A Legek versenyében egész délelőtt komoly mérések, küzdelmek zajlottak, mire az eredményekért átvehették a győztesek a kupákat. Íme az eredmények: Leghangosabb benzines kipufogója Horváth Gábor, dieselben pedig Kovács László szépségének volt.

A legmerészebb ültetést Németh Ádám mutatta be, és Hegedűs Gergely büszkélkedhetett a leghangosabb hifivel. A zsűri Gál Krisztián autóját, és Németh Ádám felnijét ítélte a legszebbnek.

Gyevát Norbert autójában volt a legszebb belső tér, és legmesszebbről érkezett a versenyre Boros Gábor.

A régi szokást is megtartották a szervezők, hangos dudálással vonultak át három óra után a környező településeken Mezőfalváról Daruszentmiklósra, majd Előszállásra, és ismét vissza a rendezvény helyszínére.

Ott folytatódott sörpörgővel és sok más érdekességgel a délután már ragyogó napsütésben.

Ezen a napon már nem maradt el az esti vidám buli sem, hiszen a telefonok forró vonalán gyorsan járt a hír:

Gyertek, jó az idő, sokan vagyunk, legyünk még többen! Sátorverés után Gyöngyvirág presszó megtelt este, itt engedték ki a sofőrök a gőzt, s tovább folytatódott a legek versenye, de már autók nélkül. Remélhetően jövőre is találkoznak Nagykarácsonyban az autósok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!