Nagykarácsony

2014.11.19. 15:15

Márton az Életkertben

Nagykarácsony - A Falusi Életkertben a hét végén nagy volt a sürgés forgás. Már pénteken elkezdődtek a programok.

Rankasz Brigitta

A nagykarácsonyi óvodások csoportja látogatta meg először az udvart, s járta végig a sok érdekes helyszínt: állatsimogatót, tisztaszobát, száras csűrt és a Jancsi bácsis falusi leskelődőt. Majd a helyi iskola alsósai és az előszállási harmadikos diákok egy izgalmas vetélkedőn tehették próbára okosságukat és ügyességüket.

Először egy libákról szóló mesét hallhattak, majd kipróbálták milyen volt régen a párna készítése - tömték is tollat gyorsan a cihába, hogy mielőbb jó dagadt legyen. Ezután egy-egy lúdlábat kaptak a cipőjükre, s bizony egy rövid időre megérezték, a szárnyasok hogy szaporázzák, ha veszélybe kerülnek.

Szombaton felnőttekkel telt meg az udvar. Helyi és vidéki családok kóstolgatták a bográcsos finomságokat. Természetesen a libaaprólékkal bolondított ludaskása kapott fő helyt az étlapon, de készült birka-és kecskepörkölt, és bugaci húsgombóc leves is. A felnőttek a helyi kézműves söröket is megkóstolhatták.

A játékosság itt is nagy hangsúlyt kapott: vetélkedtek kicsik-nagyok, s amikor már elfogyott az erő, a száras csűrben, friss szalmával megrakott hatalmas forrázó tekenőben hempereghettek.

Az első Márton-napi vigasságból hagyomány lesz, mondták a szervezők, jövőre ismét új programokkal várják majd vendégeket a kertben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!