Nagykarácsony

2013.11.06. 14:45

Mikulás: gőzös és csodaszán

Nagykarácsony - Megtette próbaútját, s az idén Nagykarácsonyon közlekedik a téli szezonban a Mikulás Kisgőzös.

Rankasz Brigitta

Hamarosan kezdődik Nagykarácsonyon a téli szezon, kitárja kapuit a Mikulásház.Kovács Zoltánné tájékoztatása szerint az első látogatók tizenötödikén a helyi óvodások lesznek. Versekkel készülnek és elmondják vágyaikat a Mikulásnak, mit is tegyen a csizmájukba. Azonban az idén több meglepetés is várja a faluba látogatókat.

Megnyit a Falusi Élet Kertje a Mikulásház mellet rengeteg látnivalóval, a művelődési házban játszóház lesz, az Ugrálda szomszédságában pedig pöfög a Mikulás Kisgőzös .

Nem csak a téli szezonra tervez, egész évben várja a Nagykarácsonyi Játszóház és Ugrálda a gyerekeket, családokat. Szabó Attila és felesége a hely megálmodói a gyermekek kedvére építették a létesítményt. Jelenleg százhúsz négyzetméter a játszó terület,ezt a későbbiekben háromszáz négyzetméterre szeretnék bővíteni. Itt nem a kézművességé a főszerep, a mozgás a lényeg. Igazi, eleven csemetéknek való hely. Többek között egy harminchat négyzetméteres labirintus labdatengerrel, trambulinnal, két nagy ugráló vár,és egész kicsiknek való csúszdás kisházikó, mászó fal is várja a látogatókat.

Fotó: Ady Géza

Igazi különlegesség az udvaron a kisvasút, melynek különlegessége, hogy a gőzös a MÁV327-es gőzmozdony mintájára készült, szénnel,fával fűtik. Pöfög és prüszköl, a rajta ülők nagy örömére. A vonatozás valódi élmény!

Tíz-tizenkét gyermeket tud két szállítókocsiban húzni, vasúti fénysorompóval ellátott, hogy a gyermekek tanulják a közlekedést is. Megismerik a jelzőlámpákat. A jövőben szeretnének egy parkot kialakítani,ott lehetőséget kapnak a kicsik játékos közlekedésgyakorlásra, többféle eszközön.

Nagykarácsonyon, amint látjuk, bővült a lehetőségek tárháza a gyermekek családok számára, akik az idén látogatnak a községbe, míg várakoznak a Mikulásra izgalmas lehetőségeket találnak a községben az vidám időtöltésre november tizenötödikétől. Erről a lelkes helyiek gondoskodnak új meglepetéseikkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!