Nagykarácsony

2016.06.07. 18:35

Tehetség és szórakoztatás

Adony, Nagykarácsony - Tanév vége felé több helyen is rendeznek iskolagálákat: a helybéliek nagy örömére!

Pekarek János

Évek óta minden tanév végén megrendezik az iskolagálát az adonyi Szent István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. A rendszerint másfél-kétórás műsor a vállalkozó kedvű osztályok produkcióiból és a tanárok fellépéséből áll össze, rendkívül változatos műfajokban! A versmondáson és a komolyzenei előadásokon kívül videón rögzített történeteket hoznak a gálára a gyerekek (rendszerint az Egy nap az iskolában című, mindig változó kisfilmet), de tánc, színdarab, humoreszk is szerepel a gálán, amelyen rendszerint ott van a kisváros nagy része. A belépés ingyenes, de a büféből és a támogatói pénzekből befolyt összeget a diákok jutalmazására fordítják. A gála idén is nagy sikert aratott. Talán a harmadikosok Műúszás című, szárazon előadott száma volt a legjobb.

A nagykarácsonyi Vörösmarty Mihály iskolában (a perkátai Hunyady Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézet tagiskolája) is hagyomány az iskolagála.

Bemutatkoztak a versmondó és énekverseny legjobbjai, volt szintetizátoros zene, énekműsor, színpadi tánc, játékos tornaóra, meseelőadás (Egyszer egy királyfi...).

A diákok bemutatták angoltudásukat is: angol népdal előadásával. Már-már artista-számokat is láthatott a népes közönség: hulahopp-karikával, vagy kosárlabdameccs keretében. Óriási sikert aratott a színjátszó szakkör fellépése is. A gála zárásaként a hetedikesek törpének öltözve farsangi táncokat mutattak be, maguk készítette zenei egyvelegre táncolva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!