Nagykarácsony

2014.07.09. 18:25

Térfigyelőket telepítenek Nagykarácsonyban

Nagykarácsony - Harmadszori nekifutásra sikerült a falunak pályázati pénzhez jutni, így ősztől kamerák is vigyázhatják nyugalmukat.

Rankasz Brigitta

A településeken egyre többet hallani, hogy reggelre eltűnt a füstölőből a hús, vagy a zárt udvarból hiányzik a baromfi. Sorolhatnánk a különlegesen rafinált lopásokra, rongálásokra a példákat. Szomorú dolog ez, s nincs rá mentség azoknak, akik elveszik a másét, kihasználják az idősek jóhiszeműségét. Pedig egyre többször elveszik...

Nagykarácsonyon is így van ez, sajnos egyre több az úgynevezett besurranásos bűncselekmény. Szerencsére a lakosok összetartanak, figyelnek egymásra, s ha idegent látnak a faluban, jelzik a körzeti megbízottnak, telefonálnak a hivatalba, vagy a polgármesternek.

- Három éve közösen próbálkoztunk Daruszentmiklóssal és Előszállással a közbiztonság javításán. A három településnek sikerült is egy jár-őrautó kihelyezését elérni, amit a három körzeti megbízott használ - mondta el Scheier Zsolt, Nagykarácsony polgármestere. A térfigyelő rendszer kiépítésére benyújtott közös pályázatunk viszont akkor eredménytelen lett. Tavalyi ismét pályázott mindhárom település, de már külön, sajnos ismét sikertelenül. Nem adtuk fel, az idén ismét pályázott a mi önkormányzatunk is, nagy örömünkre végre sikeresen tette hozzá.

Az elöljáró reméli, a rendszernek komoly visszatartó ereje lesz, a közbiztonság javul majd. Négy kamerát szerelnek fel, a település be- és kivezető útjaihoz, egyet Szőlőhegyen a csomópontban, egyet pedig a Piactérnél helyeznek el. A támogatás összege egymillió hatszáznyolcvanezer forint, a rendszert legkésőbb szeptember végére felszerelik. Megtörténtek az előkészületek, kiválasztották a kivitelezőt is.

Természetesen a település vezetője továbbra is óvatosságra inti a lakosokat. Sokan visszaélnek az idősek hiszékenységével, s meséli a szomorú példákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!