2014.09.10. 16:10
Terítéktől az asztalig
Nagykarácsony - Az őz és a gerlék a Falusi Életkert udvarán tisztes terítéken várták, hogy konyhakész állapotba kerüljenek szeptember 6-án.
A Karácsony Vadásztársaságnak kettős célja volt a rendezvénnyel: a vadhús népszerűsítése, és a régi szüretek hangulatának felelevenítése. Póczos László, a vadásztársaság elnöke, és barátja Marosi György őzpörköltet, Kiss Ildikó és Dudásné Póczos Viktória pedig régi tűzhejen gerlelevest készített.
Közben kézről kézre járt a házi pogácsával teli tál, s a szüretelők, Müller Miklós , Gergics Ferenc és Hír Péter darálta, préselte a több mázsa fehér szőlőt, a vendégek pedig kortyolgatták az édes mustot. A maradékot hordókba töltötték, jövőre majd a most első alkalommal megrendezett nagykarácsonyi borversenyre neveznek vele. Az idén bírálatra leadott nedűket Farkas Mihály, Takács Ottó, és e sorok írója zsűrizte. A vörösborok között első helyezett Németh Ferenc, a második Fűr Károly lett. Németh Ferenc fehér borával is első lett, ezüst minősítést Balogh Jánosné, bronzot pedig Müller Miklós kapott.