Nagykarácsony

2014.04.02. 17:10

Totóval bizonyítottak a nagykarácsonyi diákok

Nagykarácsony - Tavaly augusztusban írtunk arról, hogy Nagykarácsonyon hosszú szünet után újra kinyitott a könyvtár a Dózsa György utcai szolgálati lakásban.

Rankasz Brigitta

A könyvtári állomány gazdája Kovács Zoltánné lett. Nem csak az olvasók, a játszani vágyó gyermekek is sokat látogatják az intézményt, mert hetente egyszer több önkéntes segítővel játszóházi foglalkozás is szerveznek itt.

Az idei évben a település diákjai itt kapcsolódhattak be az Informatikai és Könyvtári Szövetség által rendezett Internetes Fiestába. A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott vetélkedést tizenötödször szervezték meg.

A 2014-es jubileumi fiesta lehetőséget nyújt egyebek mellett arra is, hogy az internet rendkívül gazdag és állandóan fejlődő kulturális tartalmait bemutassuk.

- A Nagykarácsonyi Községi Könyvtárnak is módja van arra, hogy az online kulturális tartalmakkal is megismertesse az embereket. Nemcsak a városokban, hanem a kis településeken, falvakban is nagyon fontos az internet sokoldalú lehetőségeinek bemutatása, amelyek a kulturálódást, szórakozást, ismeretek elsajátítását könnyítik meg. Felnőtteknek, gyermekeknek, fiataloknak egyaránt segítik a tanulást, segítik, hogy tájékozódjunk a körülöttünk zajló eseményekről. Új lehetőségeket hoznak a mindennapok világába - mondja Kovácsné Ancsa.

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola felsős tanulói is részt vettek az Internetes Fiesta totó kitöltésében. A felsős diákok közül közel ötvenen vállalták a megmérettetést. A helyesen kitöltött totókért könyvjutalmat kaptak a legjobbak. Az Internetes Fiesta nagykarácsonyi nyertesei Botos Dániel, Kovács Kitti, Szőlősi Leila, Danázs Milton, Bódi Patrik és Tóth Róbert általános iskolások.

A jó eredmény mellett sok hasznos ismeretre is szert tettek, reméljük jövőre is sokan neveznek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!