Nagykarácsony

2014.10.26. 12:05

Hétfőn megtartották az alakuló ülést Nagykarácsonyon

Az önkormányzati választásoktól hatalmas változásokat vár az ezerháromszáz lakosú település.

Rankasz Brigitta

A falu új vezetője Müller Miklós, a Fidesz-KDNP jelöltje lett, s a testületbe Mergl István, Papp László és Ragó József régi képviselők mellé újak is kerültek: Horváth Csaba, Kincses Balázs Mátyás,Szabó Attila János.

Az ünnepi alakuló ülésen Illés Sándor, a választási bizottság vezetőjének tájékoztatója után a polgármester mondott köszönetet a nagyszámú részvételért. Eskütételek után a kötelező napirend volt. Az első ülésen csak a jogi, ügyrendi és vagyonnyilatkozat vizsgáló bizottság állt fel, melynek vezetője Szabó Attila János, tagjai Papp László és dr. Pálházi Gáborné (külsős tag ), a következő rendes ülésen alakul meg a többi bizottság. A település alpolgármesteri tisztét Horvát Csaba tölti be.

Müller Miklós Nagykarácsony polgármestere (Fotó: A szerző felvétele)

Müller Miklós számára megszaporodtak a teendők a választások óta. A fiatal elöljáró nagy tervekkel indul, az ötéves ciklusban sok változást szeretne. Véleménye szerint a gazdálkodó önkormányzatoké a jövő, ennek a lakosságmegtartásban hatalmas a szerepe. Szeretné a falu lakosait összetartó közösséggé formálni, ebben nagy jelentőséget tulajdonít a sok közös programnak és a hagyományőrzésnek. Munkahelyteremtés, közlekedési lehetőségek, utak javítása, élhetőbb település kialakítása szerepel tervei között. Kiemelt figyelmet fordít a kormányzati – és uniós pályázati lehetőségek kihasználására. Véleménye szerint a legfontosabb a faluban a közintézmények, és az infrastruktúra fejlesztésére és munkahelyteremtés.

A lakók bizakodnak, és hatalmas fejlődést várnak az ígért területeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!