Nagyvenyim

2016.08.05. 20:20

Nagyvenyimen parkot neveztek el a bajor partnertelepülésükről

Nagyvenyim - Az Altomünster park avatásával, kiállítások megnyitójával hangolódtak péntek este a venyimiek a mai falunapra.

Körmendi Erzsébet

Nagyvenyimen nemcsak a falu önállóvá válását ünnepelik a mai falunapon, hanem a barátságot is. Ennek jó példája a nagyrendezvény tegnapi előestéje, amikor Altomünster parkra keresztelték, és felavatták a polgármesteri hivatal melletti zöldterületet, ahol a barátságkő is áll. Mert a barátság olyan, akár egy téli lámpás.

Az Altomünster park új emlékműjénél Francz Göttler, Vargáné Kaiser Katalin, dr. Galamos Dénes, Both István és Renáta Treml az avató ünnepség után.

Az Altomünster park ünnepélyes avatásán Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere köszöntötte a résztvevőket, a vendégeket, elsőként dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselőt. Az altomünsterteriek üdvözletét Francz Göttler és Renáta Treml adta át a vendéglátó barátoknak, felolvasta Anton Kerle polgármester üdvözlő levelét is. Az erdélyi Egereshez tartozó települések 50 fős delegációjának vezetője Both György, Egeres alpolgármestere is átadta jókívánságait a nagyvenyimieknek.

 

Vargáné Kaiser Katalin elmondta egyebek mellett, hogy csodálatos napokat töltöttek nemrég a bajor partnertelepülésen, ahol tárgyaltak a jövőről is, arról például, hogy jövőre új bajorfát hoznak a településre, amelynek keresve sem találhatnának méltóbb helyet az Altomünster parknál. A barátok egy hordó sört is hoztak és paddal is gazdagították a parkot, ahol a barátságkő közelébe erős szimbólumként áll egy új emlékmű, és hirdeti a barátságot. Mert ahogyan Francz Göttler fogalmazott: már régen nem szimpla partnerség van közöttük, hanem húsz éve mélyülő szoros barátság. Anton Kerle levelében egyebek mellett a következő áll: az igaz barátság az emberek szívében él. Megtiszteltetést és hálát érez, mert mély barátságuk erős szimbólumát mostantól mindenki látja, aki elhalad Nagyvenyimen az Altomünster park mellett.

Kiállítással és jubileumi tortával ünnepelték a húszéves nagyvenyimi polgárőrséget. A fotón bal szélen Hódi Attila egyesületi elnök, jobb szélen pedig a felesége

Galambos Dénes köszönetet mondott mindenkinek a nemzetek, települések közötti barátság ápolásáért, amelyet ma már a társadalmi felelősségvállalás program részeként is említhetünk. A jövőbe tekintve hangsúlyozta: jó lenne elérni, hogy jövőre, ugyanitt még többen részt vegyenek a helyiek által bajorfaként ismert szimbólum avatásán.

A parkavató után a művelődési házban folytatódott a program, ahol két kiállítás is nyílt. Az előtérben a községben működő patchwork klubok tagjai mutatják be alkotásaikat Folt hátán folt címmel. A nagyteremben berendezett tárlat pedig az idén a húszéves nagyvenyimi polgárőrség életét mutatja be. A civil szervezet tagjait Vargáné Kaiser Katalin után Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke is köszöntötte.

Címkék#Nagyvenyim

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!