Nagyvenyim

2014.07.28. 14:10

Altomünsterből biciklivel - A kerekezők várhatóan pénteken érkeznek Nagyvenyimre

Nagyvenyim/Altomünster - Barátokból álló ötfős csoport kerékpárral indult Altomünsterből Nagyvenyimre a hét végi falunapra. Húszéves a partnerkapcsolat.

Körmendi Erzsébet

A nagyvenyimiek minden falunapra nagy gonddal készülnek, hiszen a település önállóvá válását ünneplik. – Idén viszont két olyan jubileum is lesz, amely meghatározó a község életében, egyik az altomünsteriek barátsága, amely húszéves múltra tekint vissza, a másik a néptáncegyüttes alapításának ugyancsak húszéves évfordulója. Várunk mindenkit nagy szeretettel a csütörtök este kezdődő három napos programsorozatunkra – hangsúlyozza lapunk kérdésére válaszolva Szabóné Lőrincz Ilona polgármester.

Anton Kerle polgármester és Wolfgang Grimm indulás előtt a csapattal, amelynek tagjai: Leonard Lechner, Josef Aidelsburger, Monika Reindl, Josef Gruber és Thomas Kühne. Fotó: Altomünster

Tőle tudjuk, hogy három napos nagy rendezvénysorozatot terveznek. Csütörtök a kiállítások estéje, ezek színhelye a művelődési ház lesz 20 órától. A vendégek is ezen a napon érkeznek, mégpedig három településről. Nagyvenyim 13 ezer eurót nyert pályázaton arra, hogy az Altomünsterhez és Egereshez fűződő partnerkapcsolatát bemutassa másoknak. Éppen ezét nemcsak Erdélyből és Bajorországból, hanem a szlovákiai Jászóról is érkezik delegáció a településre.

Az altomünsteriek egy ötfős csoportja különleges módját választotta a látogatásnak: Leonard Lechner, Josef Aidelsburger, Monika Reindl, Josef Gruber és Thomas Kühne kerékpárral indult Altomünsterből a hétvégén, hogy két keréken tekerve tegye meg a Nagyvenyimre vezető mintegy 800 kilométeres távot. Őket Anton Kerle polgármester és Wolfgang Grimm partnerkapcsolati bizottsági elnök köszöntötte induláskor.

A venyimi falunapra visszatérve: pénteken a néptáncegyüttes nagyszabású esten mutatja be az elmúlt húsz év koreográfiáját a nagyközönségnek 21 órától, valamint láthatják az érdeklődők a táncosok Szökött katona című produkcióját is. A műsorban Várai Áron népdalokat éneke, Szabóné Lőrincz Ilona polgármester köszönti a jubiláló együttes tagjait. A táncgála előtt az altomünsteri fúvósok és a Rock Box szórakoztatja a közönséget este fél héttől.

Zenés ébresztővel, majd ünnepi képviselőtestületi üléssel kezdődik a fő nap, a szombat programsorozata. A nagy létszám miatt ezúttal az iskola tornatermében lesz az ülés délelőtt fél tízkor, amelyen átadják a Nagyvenyimért, a Nemzetközi Kapcsolatokért, a Köz Szolgálatáért díjakat is. Valamint köszöntik és megünnepelik a húszéves partnerkapcsolatot. Az ünnepség után a nyugdíjasok hagyományosan süteménykiállítást és vásárt rendeznek – amelynek minden évben nagy sikere szokott lenni –, az iskolában pedig ezen a napon is láthatók lesznek a csütörtökön nyílt tárlatok.

A parkban polgármesteri köszöntővel kezdődik a nagyszabású színpadi program és az egész napos nagy mulatság, bográcsos étkekkel és más finomságokkal, hideg italokkal. És természetesen színvonalas műsorral. Délelett az Esztam zenekar interaktív zenés előadással várja a kicsiket 11 órától. Délben az altomünsteri fúvósok, utána Máté Otília és Csuti Csaba a jó ebéd mellé nótával szórakoztatja a közönséget. Délután fellépnek a nagyvenyimi tehetségek, klubok, egyesületek, valamint 14 órától hallhatják Szabó Ádám harmonikás-énekes prodikcióját, 15.30-tól a Grácia Hegedűtriót, utána Postás Józsi dalait, találkozhat Puskás Petivel, Farkas Zsófival és Demko Gergővel is. Láthatnak rock and roll showt 21 órától, utána pedig utcabálon mulathatnak 22.30 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!