Nagyvenyim

2017.05.09. 15:05

Anyák napját ünnepelték

Nagyvenyim - Kevés szebb szó van a világon, mint az édesanyám. Az ünnepek körében is az egyik legszemélyesebb az anyák napja, amikor az édesanyákat, a nagymamákat, a kismamákat köszöntjük nagy szeretettel.

Horváth László

Május első vasárnapján minden évben megemlékezünk a legszeretőbb hozzátartozókról, az édesanyákról. Sokak személyesen is köszönthetik őket, és vannak, akik már csak a szívükben élő emlékkel eleveníthetik fel, mit is jelentett számukra az anyai szeretet. Egy azonban közös érzés lehet mindenkiben: anya csak egy van, akit soha nem felejtünk el.

Egy anyának a legnagyobb öröm, ha gyerekeit láthatja. Május első vasárnapján Nagyvenyimen sok anya, nagymama szemébe csalt könnyeket a gyerekek ünnepi műsora
Fotó: Horváth László

- A gyermek és az anya közötti kapcsolat különleges és örökké való. Ez a kapocs már jóval azelőtt elkezdődik, hogy világra jöttünk - köszöntötte ünnepi beszédében május 7-én a községi rendezvényen az iskola tornatermében a jelenlévő édesanyákat Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere. - Az anyák minden nap visszavárják gyerekeiket, és nincs még egy ilyen önfeláldozó teremtés. Az igazi öröm anyák napján pedig az, amikor gyerekeinket láthatjuk - hangsúlyozta a polgármester.

Az ünnepi műsort Csukás István versével Farkas Gyuláné vezette fel. A folytatásban természetesen ezúttal is a gyerekeké volt a főszerep. A nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola 3.b osztálya készült anyák napi összeállítással, amit igen látványosan a helyi mazsorett csoport előadása koronázott meg. A program zárásául Polgár Lilla és Farkas Erik színművészek köszöntötték verses, zenés műsorral az anyákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!