Nagyvenyim

2015.02.24. 17:30

Bőséges programkínálattal csábítanak a nagyvenyimi természetjárók, életkortól függetlenül

Nagyvenyim - Idén ünnepli 10. évfordulóját a nagyvenyimi székhelyű Erdőjárók Klubja Természetbarát Egyesület.

Horváth László

Bár csak 2009. április 23-tól működnek egyesületként, az elmúlt egy évtized alatt szinte nem is maradt olyan tájegysége országunknak, ahol ne jártak volna. Bakancsot húzni, elindulni mondhatnánk egyszerű történet, amíg magunk vagyunk. Szervezett keretek között, sok emberrel együtt csatangolni azonban sokkal nagyobb élmény. A túrákra eleinte három hetente került sor, majd az igények növekedésével sűrűsödött az indulások rendje. Mára igen tekintélyes kirándulási listát tárnak az érdeklődő elé. Több mint húsz alkalommal várják a természet, a túrázás szerelmeseit. Duna-mente, Cserhát, Bakony, Vértes, Budai-hegység és még sorolhatnánk a kínált útvonalakat, ahol mindenki talál magának kedvenc útirányt. Sőt, nemcsak a hegyek, dombok gyalogos vándorai örülhetnek a programoknak, de a vízi sport és a kerékpározás kedvelői is megtalálhatják számításaikat.

A januári programon, a Vértes országos kék túra útvonalán, Csákányospusztánál. A képen balról jobbra: Heck Judit, Kiss Edit, Bartok Mária, a fán Katona Tamás, előtte Wolmann György. Fotó: amatőr felvétel

Május 15-17-én kenuval járhatják be a Szentendrei-sziget rejtekeit. Június 15-21-ig a Tisza-tó, szeptember 13-án pedig a soroksári Duna-ág hívogatja az egyesület lapátosait. A két kerék tekerőinek is adódik alkalom világot látni. Számukra a Velence-tavi körtúra lehet érdekes. A hazai vidék látványosságain kívül utakat szerveznek a környező országok híres vándorösvényeire is. Május 23-25-én például a Szlovén Hetés és a Mura-vidék tájaira, július 11-én a szlovákiai Selmeci-hegységbe, augusztus 3-tól 9-ikéig pedig a Szlovák Paradicsom lesz az úticél. A túrázás mellett a nagyvenyimi Szent Bernát Arborétum gondozásába is besegítenek az egyesület tagjai. Munkájukkal fontos szereplői a községi életnek.

Az éves programok teljes listája elérhető az egyesület honlapján, illetve a különböző médiumokhoz eljuttatott túraajánlókban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!