Nagyvenyim

2013.10.07. 17:10

Foltos tizenöt év

A Nagyvenyimi Foltvarró Klub jubileumi régiós találkozón látta vendégül a térség foltvarróit szeptember 5-én a Kossuth iskola tornatermében.

Teleki György

A rendezvényen mintegy szinte az összes környékbeli foltvarróklub képviseltette magát, sőt még Tolna megyéből is voltak vendégek. Köszöntő beszédet mondott Szabóné Lőrincz Ilona polgármester.

A Nagyvenyimi Foltvarró Klub idén ünnepli megalakulásának 15. évfordulóját. E jeles alakalomból a polgármester ajándékot adott át az önkormányzat nevében Selmeczi-Kovács Istvánné klubvezetőnek: egy értékes varrógépet kapott a klub. A jelenlegi tagok közül ketten már az indulás óta foltvarrók: Sümegi Zoltánné és Tokai Lászlóné. 

Szabóné Lőrincz Ilona(j) és Kegyes Lászlóné ajándékot és virágot adott át Selmeczi-Kovács Istvánné (b) klubvezetőnek (Fotó: Teleki György)


A rendezvényen szebbnél szebb használati és dísztárgyakat állítottak ki. Reggeltől délután két óráig tartott a közös varrás, beszélgetés, a különböző varrási technikák bemutatása. A foltvarrók a helyszínen megvehették maguknak a szükséges anyagokat hobbijukhoz.

Az eltelt 15 év alatt szerves részévé vált a település kulturális életének a Nagyvenyimi Foltvarró klub. Reméljük, hogy még legalább ugyanennyi ideig elkápráztatják a falubelieket igényes és különleges alkotásaikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!