Nagyvenyim

2015.06.08. 10:46

60 éve oktatók - Gyémántdiplomás pedagógusokat ünnepeltek Nagyvenyimen

Nagyvenyim - Köztiszteletben álló nyugalmazott pedagógusokat ünnepeltek pénteken Venyimen. Gyémánt diplomások.

Horváth László

Horváth Györgyné és Varga Jánosné, két nyugalmazott tanítónő a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolai Karának gyémánt diplomáját vehette át péntek délután a nagyvenyimi önkormányzat dísztermében. A Teleki Gergő zongoraművész koncertjét megelőző ünnepélyes eseményen Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere méltatta a két kiváló tanítónő hat évtizedes munkáját.

Varga Jánosné és Horváth Györgyné pedagógusok között Vargáné Kaiser Katalin polgármester

- Az egyetem azoknak a pedagógusoknak adományozza a gyémánt diplomát, akik tanítói oklevelüket valamely jogelőd intézményben hatvan évvel ezelőtt szerezték, és legalább harminc éven át dolgoztak eredményesen az oktatás területén - hangzott el Vargáné Kaiser Katalin köszöntőjének felvezetésében.

- Két gyémánt diplomás pedagógust köszönthetünk. Az ünnep, amely nekik szól, egyben a pedagógus hivatás megbecsülése is. Ma, itt állva polgármesterként, örömmel tölt el, hogy évről évre, újabb és újabb kedves tanárt, kiváló kollégát, szeretni való, a gyerekek számára szeretetet, biztos támaszt és tudásforrást is jelentő embereket hozott a sors Nagyvenyimre. Szülőként is úgy látom, a most dolgozó pedagógusok között is jut nekünk szép számmal megbecsülni, félteni való érték. A pedagógus az élet és az emberi értékek továbbhordozója. Sose feledd, példa vagy! - idézte befejezésül Nagy Lászlót Vargáné Kaiser Katalin. A község első embere után Kundra Lászlóné a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatónője és az intézmény kollektívája is köszöntötte a két ünnepeltet.

A visszaemlékezésekben elhangzott, hogy az oktatásban eltöltött hosszú időszak alatt rengeteg élményt és tapasztalatot lehet összegyűjteni, melyet az utókornak visszaforgatva maradandót alkothatnak a tanítók. Horváth Györgyné Terike és Varga Jánosné Gizi néni olyan pedagógusok voltak, akik birtokolták a tudás átadásának képességét. Példamutatásuk nyomán megtiszteltetés a staféta bot átvétele.

A nagyvenyimi általános iskolai kollektíva nevében Sík Sándor verssel köszönt el az igazgatónő, majd a jó ismerősök, barátok, köztük a nagyvenyimi Arany Daru Dalkör tagjai gratuláltak a kitüntetetteknek.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!