Nagyvenyim

2014.01.28. 13:45

Hol tart a községek beruházása?

Nagyvenyim - Lakossági fórumot tartott a Mezőfalva és Térsége Szennyvízberuházó Önkormányzati Társulás és a Venyim Csatorna II. Víziközmű Társulat.

Teleki György

A nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében január 20-án rendezett csatornafórumon közel 300 helyi lakó vett részt. A kivitelező, az üzemeltető, a viziközmű-társulat, a projektmenedzsment, valamint az önkormányzati társulás helyi képviselői ismertették a csatorna beruházás jelenlegi állapotát. Leszögezték: Nagyvenyimen minden a terveknek megfelelően halad, a mostani állás szerint 75-77 százalékos a beruházás készültségi foka. Az elkészült csatornázott utcák rész műszaki átadására, majd üzembe helyezésére várhatóan február végén kerül sor, így a tervek szerint március végére a lakók már rendeltetésszerűen használhatják a II. ütemben elkészült szennyvízhálózati szakaszokat. Utána ha a beruházás az ütemezések szerint alakul május végére a kivitelezést végző vállalkozások elkészülnek a teljes ütemmel, valamint a helyreállítási munkálatokkal.

Szabóné Lőrincz Ilona polgármester mondta el a legfontosabb csatornainformációkat a fórumon

A lakossági fórumon elhangzott: az ilyen szintű projekteket több alkalommal ellenőrzik. Így történt a Mezőfalvát, Nagyvenyimet, Kisapostagot és Baracsot érintő fejlesztés esetében is A teljes műszaki, pénzügyi, kivitelezői és közbeszerzési dokumentumok ellenőrzése során mindent rendben találtak a szakemberek. A társulás tagjait kéthetente kooperációs értekezleten tájékoztatták eddig is a beruházás állapotáról. A munkálatok során havonta 1500 folyóméter csatornát építettek ki. Venyimen eddig 9850 méter szennyvízelvezető épült meg, ami 76 százalékos készültséget jelent. Az üzemeltető, Mezőföldvíz Kft. minden hónap második csütörtökén ügyfélszolgálatot tart a nagyvenyimi polgármesteri hivatalban.

Elhangzott még, hogy szeretnék egységesíteni a díjfizetést, hogy mindenki azonos feltételekkel egyenlíthesse ki a számláját. Továbbá a képviselőtestület közmeghallgatást tart február 11-én 17 órakor a Kossuth Lajos Általános Iskola aulájában, ahol az érintettek feltehetik kérdéseiket költségvetésen kívül a beruházással kapcsolatban is.

 

Címkék#Nagyvenyim

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!