Nagyvenyim

2014.09.07. 19:00

Jászó fogadókész a barátságra

Nagyvenyim/Jászó - Nagyvenyimen kezdődött és a felvidéki Jászón folytatódott a települések vezetői, lakói közötti ismerkedés. Barátságot alapoztak meg.

Körmendi Erzsébet

Nagyvenyim ismerkedési céllal hívta meg Jászó delegációját az augusztus első hétvégéjén megrendezett falunapjára, hogy bemutassa a szlovákiai község elöljáróinak az Egereshez, valamint Altomüsterhez fűződő partnerkapcsolatát. Nagy Gábor, Jászó polgármestere szóban, majd írásban is meghívta a venyimieket a saját falunapjukra, mert szimpatikusak voltak neki az itt élő emberek.

Komjátiné Mádl Margit jegyző és a két polgármester, Szabóné Lőrincz Ilona és Nagy Gábor Jászón (Fotó: Amatőr felvétel)

 

A nagyvenyimiek szűk létszámú delegációval viszonozták a látogatást. A felvidéki falu ünnepi rendezvényén Szabóné Lőrincz Ilona polgármester köszöntötte nemcsak a vendéglátókat, hanem az ottani rendezvényen résztvevő Nyírmada, Bélapátfalva és Tura küldöttségének tagjait is. Elmondta, hogy nagy jelentőségűnek tartja, több település vezetői megismerjék egymást, és nyitottak legyenek egymás felé, mert mindenütt vannak olyan minták, értékek, szokások, amelyeket érdemes átvenni, meghonosítani. Bármerre is alakulnak később a kapcsolatok, ezek az új ismeretek mindenképpen hasznosak.

Elhangzott a felek közötti egyeztetéskor, hogy Magyarországon októberben, Szlovákiában novemberben lesznek önkormányzati választások. Az utána megalakuló venyimi és jászói képviselőtestületnek kell eldöntenie, hogy elmélyíti, esetleg hivatalos partnerkapcsolattá erősíti az együttműködést. De a találkozások már most elérték a céljukat, hiszen jó barátokat szereztek, hangsúlyozta Szabóné Lőrincz Ilona a polgármester.

Mindenütt vannak minták, amelyeket érdemes átvenni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!