Nagyvenyim

2013.08.08. 22:00

Székely István jeleskedik a galambászat terén

Nagyvenyim - A település képviselőtestülete Nagyvenyimért-díjjal ismerte el Székely István közéleti és közösségi tevékenységét.

Körmendi Erzsébet

Székely István 1988-ban Nagyvenyimet választotta lakóhelyéül, és ennek köszönhetően az 1954 óta Dunaújvárosban működő Postagalamb Egyesület áthelyezte székhelyét a községbe. A kitüntetett ugyanis meghatározója ennek a kiváló sportnak ebben a térségben.

A Nagyvenyim és Környéke Postagalamb Egyesület néven működő civil szervezet elnökeként Székely István sokat tett a nagyvenyimi közösségi élet fellendítéséért az elmúlt több mint húsz évben. Vezetésével a helyi postagalambászok, egyesületi tagok a község egyik legszebb közösségi színterét, a Galambászházat hozták létre a valamikori tejcsarnokból.

A környékbeli postagalamb egyesületek nagy része a nagyvenyimi egyesületből indult el az önálló egyesületi élet felé. Rendezvények terén is új színt vittek a falu életébe, ugyanis az elmúlt évben már negyedik alkalommal adott otthont Nagyvenyim a Közép-dunántúli Területi Galambász Szövetség küldöttgyűlésének és a nagysikerű postagalamb kiállításának. A Székely István vezette egyesület tagjai aktív résztvevői minden nagyvenyimi rendezvénynek. Nem egyszer színesítették a települési programot galambröptetéssel, ami érdekes színfoltot jelent minden alkalommal. A falubeli galambászok rendszeres résztvevői a Falunapi rendezvényeknek. Havonta két alkalommal tartanak klubnapot, amelynek igazi közösségformáló ereje van, hiszen ilyenkor a nemcsak a tagok, hanem azok családtagjai is együtt töltik a napot.

Az elnök sokat tesz az utánpótlásnevelés területén is. Ennek eredménye, hogy a területi szövetség legjobb versenyzője nagyvenyimi nevelésű fiatal, akikre nagyon büszkék. Székely István eddigi tevékenységének elismeréseként vehette át a Nagyvenyimért-díjat a falunapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!