Nagyvenyim

2014.06.04. 14:10

Kórusok és dalkörök randevúja Nagyvenyimen

Az Aranydaru Nyugdíjasklub a dalkör és a művelődési ház szervezésében, az önkormányzat védnöksége mellett tizenegyedszer daloltak együtt a térség nyugdíjasai a Pünkösdi Dalostalálkozón.

Körmendi Erzsébet

A korábbi éveket is felülmúlóan nagyszabású Pünkösdi Dalostalálkozón több mint háromszáz résztvevőt láttak vendégül a nagyvenyimiek. Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő köszöntötte a vendégeket, mint mondta: nagy öröm számára, hogy a rendezvény, amelyet évekkel ezelőtt alpolgármesterként volt szerencséje végignézni, ilyen hosszú időn keresztül fennmaradt, sőt egyre népszerűbb. Szabóné Lőrincz Ilona polgármester azt kérte: legyen a találkozó napja örömünnep – örüljenek egymásnak, a sikereknek, a dalnak. A találkozót ugyanis azért hívták életre több mint egy évtizede, hogy őrizzék és népszerűsítsék a Mezőföld népzenei hagyományait.

A kórustalálkozón harmadik helyezést elért kisapostagi dalkör. Jobb oldalon Szatmári Attiláné (Fotó: Teleki György)

Idén 13 dalkör, kórus produkcióját értékelte a három tagú zsűri. A zenei kíséret nélküli kategóriában az első helyezett a dunaújvárosi Búzavirág Dalkör lett. A zenei kísérettel fellépők között a seregélyesi Élő Ősz Nyugdíjas Klub Dalköre győzött. Különdíjat kapott a kunszentmiklósi Szappanos Lukács Népdalkör és Katona Lóránt, a dégi Margaréta Nyugdíjas Klub Dalkörének ifjú tehetsége.

A rácalmási Napsugár Kórus is kiválóan szerepelt a találkozón

A rendezvény fővédnöke Szabóné Lőrincz Ilona, Nagyvenyim polgármestere, házigazdája pedig Juhász-Vedres Zoltánné, a nagyvenyimi nyugdíjas klub elnöke volt.

Címkék#Nagyvenyim

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!