Nagyvenyim

2015.03.17. 14:25

Már az augusztusi fellépésre készülnek a nagyvenyimi mazsorett csoport tagjai

Nagyvenyim - Évente többször is közönség elé lépnek a Jobbágy Péter táncoktató által vezetett mazsorett csoport lányai.

Horváth László

Talán kevesen tudják: Dunaújváros környékének egyetlen megyei mazsorett tánccsoportja Nagyvenyimen működik. A közel ötezer fős településen nagy hagyományai vannak a különböző mozgáskultúráknak, köztük az egyik leglátványosabb előadási formációnak, a csoportos menettáncáról, bemutatójáról híres mazsorett együttesnek.

Gyönyörű kislányok: a nagyvenyimi mazsorett csoport tagjai az egyik formációjukban. Elöl Börcs-Bajnok Indira, Papp Melani Flóra. Hátul Papp Angelika és Varga Nóra. Fotó: Horváth László

Jobbágy Péter táncoktatóval beszélgettünk a nagyvenyimi csoportokról és az idei tervekről: – 1989-óta foglalkozom mazsorett oktatással. Nagyvenyimiekkel négy évvel ezelőtt kezdődött az ismeretségünk és a közös munkánk. Két csoportban – kicsik és nagyok – mazsorett táncokat oktatok, valamint modern, továbbá hip-hop táncok szerepel még a repertoárban. Ötven-ötvenkét gyerek látogatja rendszeresen a foglalkozásokat. Már óvodás kor után lehet jelentkezni és nagyjából az általános iskolai tanulmányok befejezéséig szokott tartani a gyerekek tanítása. Talán az itt folyó munka sikerének is elkönyvelhető, hogy sokan visszajárnak a nyolc osztály elvégzése után – mondta el Jobbágy Péter.

– A tagtoborzás az iskolában, újsághirdetésekben és különböző közösségi fórumokon történik. A táncoktatás elégé időigényes munka, tapasztalatom szerint nagyon sokat kell dolgozni a tapsért! Május végén gyereknap alkalmával indul a bemutatkozásunk, továbbá augusztus elején, a nagyvenyimi falunapon már rendszeres fellépők a mazsorettes gyerekek. Augusztus huszadika előtt pedig egy nagyrendezvényen, a fúvósok és mazsorettek dunaújvárosi fesztiválján szerzünk örömet a műfaj kedvelőinek – zárta a csoportjainak rövid bemutatását Jobbágy Péter mazsorett és táncoktató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!